Pe 25 noiembrie, sub egida Masters of Jazz, va urca pe scena Salii Palatului saxofonistul Jan Garbarek, informeaza organizatorii. Editia din acest an a festivalului a adunat, in perioada 23-25 octombrie, artisti ca Richard Bona, Eliane Elias, Power of Three - Chick Corea, Stanley Clarke, Lenny White, Branford Marsalis Quartet si Mike Stern Band.

Peste 10.000 de iubitori ai muzicii jazz au asistat, weekendul trecut, la reprezentatiile unora dintre cele mai importante nume ale muzicii jazz.

Printre cei care au avut parte de trei seri remarcabile s-au numarat Nicola, Holograf, Andi Moisescu, Marian Ionescu (Directia 5), trupa Mandinga, Berti Barbera, Andrei Tudor, Oana Sarbu, Robert Turcescu, Loredana, Bogdan Naumovici, Silvia Dumitrescu, Crina Mardare, Mircea Baniciu, Alexandru Andries, Horia Brenciu, Marius Mihalache.

Saxofonistul Jan Garbarek se poate mandri cu nenumaratele recorduri de lansari si cu spectacole in cele mai importante sali de concert ale lumii. Numerosii ani in care a colaborat cu Keith Jarrett sau colaborarea sa fara precedent cu Ansamblul Hilliard au facut din el un artist foarte popular in zonele muzicale din intreaga lume.

Garbarek nu a fost niciodata un sustinator al usurintei cu care criticii muzicali impart muzica artistilor pe categorii sau genuri muzicale. Artistul a reusit sa eludeze pe deplin aceasta incercare. Operele sale pot fi gasite cu usurinta in topurile de jazz, muzica clasica sau pop, Garbarek fiind cel mai de succes artist al casei de discuri din Munchen ECM, inca de la inceputurile acesteia pe piata muzicala.

In cadrul concertului din Bucuresti, Jan Garbarek va fi acompaniat de pianistul sau, Rainer Brüninghaus, basistul din Brazilia - Yuri Daniel si de maestrul percutionist Trilok Gurtu din India.

Biletele s-au pus in vanzare la casieria Salii Palatului, magazinul Muzica, reteaua magazinelor Diverta, Vodafone, Germanos, reteaua Librariilor Carturesti si on-line pe: www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro, avand preturi cuprinse intre 100 si 350 RON.

Vezi aici site-ul lui Jan Garbarek si pagina lui de myspace.