"Oamenii le numesc cutii de chibrituri. Nimeni nu iubeste blocurile din perioada socialista, insa in ele locuieste cea mai mare parte a populatiei urbane din Romania". Mai multe "scenarii" pentru blocurile din perioada socialista vor putea fi vizitate luni, 9 noiembrie, cu ocazia vernisajului expozitiei Magic Blocks. Evenimentul va avea loc in Sala Acvariu din cadrul Muzeului Taranului Roman, de la ora 18:00, informeaza organizatorii.

In acest proiect se discuta despre probleme sociale si culturale, despre arhitectura si spatiu public, despre economie si comunitate, despre identitate si, mai ales, despre energia si potentialul ascunse in aceste cutii. Dupa o privire de ansamblu asupra Bucurestiului ca studiu de caz, sunt propuse idei si principii pentru o strategie de regenerare urbana, precum si solutii posibile pentru cateva locuri reprezentative.

Expozitia poate fi vizitata pana pe 26 noiembrie, de marti pana duminica, intre orele 10 si 18.

In cadrul vernisajului din 9 noiembrie se va lansa si cartea Magic Blocks, care poate fi downloadata de aici. Ulterior va avea loc si o serie de conferinte profesionale.

Program de conferinte profesionale de arhitectura in Studioul Horia Bernea, 16 noiembrie 2009:

  • prima serie de conferinte 16:00 - 17:45, vorbitori: Kai Vöckler (Archis Interventions), Michael Obrist (Feld 72, Austria), Prof. Ivan Kucina (Belgrad)
  • a doua serie de conferinte 18:15, vorbitor: Justin Baroncea (Point 4, Romania)
  • masa rotunda intre orele 19:00-20:00

Mai multe detalii gasiti aici.