Formatia Simple Minds si-a prelungit turneul european si va canta anul acesta si in Romania, pe 15 decembrie, la Sala Polivalenta din Capitala, de la ora 20:00, informeaza organizatorii. Evenimentul face parte din turneul de promovare a noului album, intitulat Grafitti Soul. Programat initial pentru data de 20 noiembrie, concertul Simple Minds fusese amanat pentru 2010.

Graffiti Soul este cel de-al 15-lea album de studio al trupei Simple Minds. Cu un sound contemporan, dar in acelasi timp pastrand elementele caracteristice care au definit Simple Minds de-a lungul anilor, Graffiti Soul a urcat pe locul zece in topul albumelor din Marea Britanie si pe locul noua in European Top 100 Album Chart.

Repertoriul trupei va cuprinde atat hit-urile internationale (Don't You (Forget About Me), Alive And Kicking, Hypnotized, Mandela Day, Belfast Child), cat si materiale de pe noul album.

Biletele pentru concertul Simple Minds se pot achizitiona prin Eventim din reteaua magazinelor Germanos, magazinele Vodafone, Sala Palatului si Librariile Carturesti. De asemenea, biletele se pot cumpara online, accesand www.eventim.ro, www.bilete.ro sau www.blt.ro

Pana pe data de 29 noiembrie, biletele vor avea un pret special de 190 lei, respectiv 130 lei, in functie de pozitionarea in sala. Incepand cu data de 30 noiembrie, biletele vor putea fi achizitionate la pretul de 220 lei, respectiv 150 lei.

Biletele cumparate pentru concertul programat initial pentru data de 20 noiembrie se pot schimba la punctele de vanzare de unde au fost achizitionate, iar diferenta de pret va fi restituita, acolo unde este cazul.

Trupa Simple Minds va canta pentru prima oara in Bucuresti, in cadrul unui concert oferit de Magic FM si organizat de D&D East Entertainment, in colaborare cu Marcel Avram.

Despre Simple Minds

Infiintata in 1977, la Glasgow (Scotia), Simple Minds este una dintre cele mai indragite trupe ale anilor ’80 si ’90 si se poate mandri cu 20 de piese care au ajuns in Top-urile 20 internationale, in decursul celor peste trei decenii de cariera. Trupa a avut vanzari de peste 35 de milioane de albume, cinci albume pe locul 1 si a fost votata cea mai buna trupa live de revista Q.

De-a lungul anilor, Simple Minds au avut nenumarate turnee de stadion, majoritatea sold-out, incluzand trei show-uri in cadrul carora au fost headlineri pe Stadionul Wembley.

Vocea solistului Jim Kerr este considerata una dintre cele mai bune de pe scena pop-rock, iar stilul Simple Minds a influentat trupe ca The Killers, Muse, Keane, Moby si Manic Street Preachers.

In prezent, trupa este compusa din membrii fondatori Jim Kerr, Charlie Burchill (chitara, clape) si bateristul Mel Gaynor, alaturi de Andy Gillespie (clape) si Eddie Duffy (chitara bas).