Desemnata castigatoare a premiului Fundatiei Nicu Alifantis pentru anul 2009, Alina Manole va concerta miercuri, 18 noiembrie, ora 21:43, in cadrul serilor folkFrate! din Iron City, informeaza organizatorii. Invitati: Adrian Cistescu (pian) si Tudor Olaru (chitara bas).

Luna aceasta, Alina Manole a fost desemnata castigatoare a premiului Fundatiei Nicu Alifantis pentru 2009, in cadrul Festivalului de Folk "Chira Chiralina" de la Braila.

"Alina Manole mi se pare o valoare extraordinara prin ceea ce face din punct de vedere muzical", spune Nicu Alifantis. "Este o artista. O artista care si-a regasit drumul, care deja a capatat o maturitate deosebita. Ma bucur foarte tare ca pot sa ii inmanez acest premiu, din toata inima mea alaturi de tot respectul pe care i-l pot acorda".

Albumul Luna Patrata, lansat in primavara acestui an, este considerat de catre o parte dintre numele marcante ale muzicii, artisti sau critici muzicali, drept unul dintre cele mai bune materiale discografice folk ale lui 2009.

Lansarea discului a avut loc pe 28 martie, de Ziua Pamantului, pe scena Teatrului Ion Creanga. O cronica si o fotogalerie de la eveniment gasiti aici.