Clubul Taranului va gazdui in zilele de 14-15 noiembrie, intre orele 10:00-18:00, evenimentul Cartea in Bucate - Arta Culinara din Literatura in Farfurie, targ cu vanzare de carte, delicatese si ateliere culinare, informeaza Fundatia Noi Citim. In cadrul evenimentului vor fi organizate discutii despre semnificatiile hranei si despre importanta alimentatiei sanatoase si vor fi realizate aplicatii neobisnuite ale mancarii: sculpturi sau bijuterii lucrate manual din elemente alimentare.

Targul este organizat cu ocazia festivalului Zilele Cartii Europene, desfasurat simultan in mai multe capitale europene, anul acesta avand ca tema Europa Gurmanda.

Pe langa standurile permanente cu carti si cele cu bunatati ce isi vor astepta degustatorii, Noi Citim propune un program interactiv cu discutii despre semnificatiile hranei, despre importanta alimentatiei sanatoase, dar si aplicatii neobisnuite ale mancarii: sculpturi sau bijuterii lucrate manual din elemente alimentare. Astfel, evenimentul va reuni atat artisti, scriitori, cat si etnologi, specialisti in arta culinara, dar si initiati in secretele alimentatiei in armonie cu natura.

Printre momentele speciale ale evenimentului se numara:

  • Principiile alimentatiei in armonie cu natura - Mihaela si Vasile Ardeleanu
  • Vorbe despre hrana - etnologul Serban Anghelescu
  • Masa festiva traditionala - maestru in arta culinara Neli Matran
  • Atelier si expozitie de bijuterii culinare - Georgiana Vlahbei
  • Demonstratie culinara - Soni de la Restaurantul „Papa la Soni”
  • Expozitie de sculptura culinara - Gabi Tiron
  • Alimentatie sanatoasa ca la noi acasa - Dan Horvath

Detalii despre eveniment gasiti aici.