AIR (acronim pentru Amour, Imagination, Rêve), pionierii muzicii electro franceze, vor concerta pentru prima data in Romania pe data de 11 februarie 2010, la Sala Polivalenta din Bucuresti, informeaza One Event.

Inca de la aparitia deja clasicului Moon Safari, in 1998, duo-ul francez alcatuit din JB Dunckel si Nicolas Godin avea sa primeasca imediat titulatura de “French definition of cool”, muzica lor fiind influentata de artisti ca Jean Michel Jarre, Vangelis, Pink Floyd sau Serge Gainsbourg. Critica de specialitate ii aclama, succesul fiind dublat apoi si de vanzari in nu mai putin de 2 milioane de exemplare in intreaga lume.

In 2000, cei doi compun si interpreteaza coloana sonora a filmului The Virgin Suicides, debutul cinematografic al Sofiei Coppola.

Anul urmator, AIR dezvaluie partea nevazuta a lui Moon Safari, albumul 10,000 Hz. Legend. Materialul le va aduce vanzari de peste 500.000 de exemplare in anul lansarii.

In 2004, AIR iese pe piata cu o colectie de cantece electro-pop provocatoare, intitulata Talkie Walkie, pentru ca in prima parte a anului 2007 sa apara Pocket Symphony, care continua linia melancolica si astrala a precedentului material.

Pana in prezent, trupa se poate lauda cu peste 6 milioane de albume vandute, peste 500 de concerte in intreaga lume si prezente neincetate in primele locuri din topurile internationale.

Cel mai nou material discografic al celor doi francezi se numeste Love 2 si a fost lansat la inceputul lunii octombrie a acestui an. Presa muzicala despre noul disc:

  • “One of the greatest musical partnerships of this decade” - The Times
  • “They remain the kings of electronic make-out music” - Mixmag
  • “Another beautiful, beguiling record” - Evening Standard
  • “The French duo’s best since ‘Moon Safari’” - Sunday Times Culture
  • “Cements their place as a kind of Franco-Kraftwerk” - The Independent

Discografie AIR: Premiers symptomes (1997), Moon Safari (1998), Virgin Suicides (2000), 10 000 Hz Legend (2001), Everybody Hertz (2002), City Reading (2003), Talkie Walkie (2004), Pocket Symphony (2007), Love 2 (2009).

Vezi aici site-ul trupei AIR si pagina de myspace.

Biletele pentru concertul AIR costa 95 RON si vor putea fi procurate incepand cu data de 20 noiembrie 2009: online la MyTicket.ro, Eventim.ro, TicketPoint.ro, din retelele Diverta si Germanos, librariile Carturesti, magazinele Vodafone, Muzica, Off The Record, Sala Palatului si din clubul Control.

Concertul AIR din 11 februarie 2010 este produs de One Event. In anii precedenti, One Event a adus in Romania trupe simbol ale scenei electro internationale, precum U.N.K.L.E. (vara lui 2007) si Massive Attack (2008).

Air Sexy Boy Original Video

Încărcat de paradixman.

"Playground Love" Air

Încărcat de Garglouik. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

Air "cherry blossom girl"

Încărcat de nicobus. - Sitcom, sketch, and standup comedy videos.