Artista basarabeana Alexandrina Hristov va sustine un concert unplugged vineri, 27 noiembrie, in cadrul evenimentului ShotsUP - Green Screen, informeaza organizatorii. Evenimentul va avea loc la Muzeul Taranului Roman si va cuprinde, pe langa reprezentatia Alexandrinei, o proiectie de scurtmetraje, doua expozitii de arta si demonstratii de realizare a unor obiecte din lemn si lut.

Cu ocazia evenimentului Green Screen, ShortsUP a pregatit o colectie de scurtmetraje, integrate intr-o experienta ce include documentare, animatii, fictiuni, dar si un concert unplugged cu Alexandrina Hristov si doua expozitii de arta. Evenimentul isi propune sa readuca, pentru cateva ore, putin din paradisul pierdut prin industrializare si consumism.

Printre filmele care vor fi prezentate se afla:

  • Carpa Diem - fictiune despre risipa de apa, recunoscuta de UNESCO drept cel mai bun film despre drepturile omului in 2007
  • Becoming - un experimental premiat la mai multe festivaluri de gen desfasurate anul acesta
  • Milky Way - cel mai bun documentar la Filmul de Piatra in 2009
  • Varmints - animatie nominalizata la premiile Bafta 2009; are in centru o creatura fragila care se zbate sa pastreze ramasitele lumii tihnite pe care a cunoscut-o candva

ShortsUP si Muzeul Taranului Roman ii invitata pe participanti, inainte de vizionare, sa creeze obiecte din lemn si din lut impreuna cu mesteri renumiti, utilizand doar energia produsa de propriul corp.

Tot inainte de proiectia filmelor, de la ora 20:00, poate fi admirata expozitia de arta digitala a Galeriei 115, Back to Nature, o selectie de lucrari special conceputa pentru ShortsUP/Green Screen.

Alexandrina Hristov va sustine de la 23:00 un concert unplugged in cadrul ShortsUP/ Green Screen si va expune totodata o serie de picturi realizate de ea (Lavmitender), care se incadreaza in tema evenimentului.

Programul evenimentului:

20:00 - 21:00 - Get Grooving

  • Expozitie de arta digitala Galeria 115 - Back to nature
  • Expozitie de pictura Alexandrina Hristov - Lavmitender
  • Inveti sa faci oale din lut doar cu consum propriu de energie si masti traditionale impreuna cu mesteri autentici

21:00 - 23:00 - Scurtmetraje

23:00 - 24:00 - Concert Alexandrina Hristov

Detalii despre eveniment gasiti aici.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro sau direct la intrare, in seara evenimentului. Pretul unui bilet este de 20 RON si ofera acces la programul intregului eveniment.