Trupa Shannon va sustine un concert duminica, 13 decembrie, de la ora 20:00, in cadrul Serilor Irlandeze de la Clubul Taranului, informeaza organizatorii. In prima parte a programului vor fi interpretate cantece de craciun irlandeze si britanice, iar in a doua parte cateva din cele mai cunoscute melodii si dansuri traditionale irlandeze.

Intrarea la concertul Irish Christmas "Si Mos Craciun bea bere neagra" va costa 15 lei, iar elevii si studentii beneficiaza de un pret special de 10 lei.

Clubul Taranului se afla pe str. Monetariei, nr. 2, Bucuresti. Evenimentul este organizat in colaborare cu Asociatia Culturala Romano-Irlandeza.

Infiintata in anul 2006, trupa Shannon Ceili Band este varianta traditonal-acustica a grupului Blackbeers. Componenta trupei nu este una stabila, putand varia in functie de eveniment sau timpul disponibil al membrilor. In prezent, formatia este reprezentata de Peter Moynahan (voce, chitara), Natalia Colotelo (vioara), Stike Molnar (flaut, fluiere, kazoo, linguri), Alina Talos (voce, bodhran, tamburina, linguri), Pat O'Mahoney (bodhran, fluiere, mandola) si Octavia Roman (dansuri) si Gabi Firan (colaborator) - bodhran.

Trupa a aparut la initiativa lui Peter, din dorinta de a canta in continuare muzica traditionala irlandeza, dupa mutarea sa la Bucuresti si o data cu trecerea trupei Blackbeers la stilul rock celtic. Un pas important a fost cooptarea Nataliei, fosta violonista la formatia irlandeza Sorb, ea fiind implicata si in alte proiecte (este violonista la Filarmonica George Enescu din Bucuresti, colaboratoare cu formatii de muzica folk, ucraineana etc.).

La capitolul percutie s-a colaborat pe rand cu Misu Stana (fost membru Blackbeers), Andrei Szucs (fost membru Blackbeers) si in prezent cu Pat O’Mahoney care, pe langa toba irlandeza, canta la fluiere si mandola. Un alt membru stabil al grupului este Stike Molnar, care sustine partea solistica la flaut si fluiere irlandeze. Odata cu pregatirile programului de colinde Irish Christmas, sectiunea de voci a fost intarita prin cooptarea actritei Alina Talos.

Avand la activ cateva colaborari cu dansatoarea Raluca Iarca, trupa Shannon Ceili Band a devenit o formatie de muzica si dansuri traditionale irlandeze, in prezent sectiunea "dansuri" fiind condusa de Octavia Roman.

Incepand cu primavara anului 2008, Shannon Ceili Band colaboreaza cu un grup de dans irlandez, traditional si step, intitulat Irish Way si infiintat de Dan Popovici, initiatorul unor workshopuri sustinute in Bucuresti de Anne-Marie Cunningham, fosta dansatoare in show-ul Riverdance.

Pe 17 martie 2008 si in 2009, trupa a organizat, in premiera pentru Romania, un eveniment St. Patrick's Day in aer liber, eveniment ce a avut loc in Piata Universitatii Bucuresti. Cu aceasta ocazie, apa binecunoscutei fantani arteziene din piata a fost colorata in verde, iar in 2009 si-a facut aparitia chiar si Patrick. Incepand cu luna ianuarie 2009, Clubul Taranului din Bucuresti a gazduit seri irlandeze cu frecventa lunara.

Mai multe depsre trupa Shannon gasiti aici.

Shannon Ceili Band - Buckley's Fancy - The Ivy Leaf

Shannon Ceili Band - Paper Of Pins

Shannon Ceili Band - Christmas In Killarney