Dupa concertul de lansare a discului Om de lut din luna aprilie, artista basarabeana Alexandrina Hristov va canta din nou in clubul Silver Church din Bucuresti, despre "drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, dor si insomnie, flori si nervi, iubire si cosmos, femei, ploaie si vant". Concertul va avea loc joi, 10 decembrie, de la ora 21:00, informeaza managementul cantaretei. Invitat special: Silent Strike. Biletele se achizitioneaza la intrare cu pretul de 30 de RON.

Alexandrina combina ritmurile de soul, jazz, funk, electropop si rock, fiind ajutata de Petre Ionutescu (clape, trompeta), Gabriel Almasi (chitara, mandola), Czifrac Stefan (bas) si Vali Potra (tobe). Artista, care se mandreste cu originea ei basarabeana si canta in romana, franceza si rusa, a absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau si este totodata o pictorita apreciata.

Alexandrina Hristov este cunoscuta de publicul roman ca "fata care merge pe jos", dupa titlul uneia dintre piesele artistei. In 2006, Fundatia Phoenix si Dan Chisu i-au descoperit talentul deosebit, astfel ca anul urmator, concertele Alexandrinei aveau sa umple seri la rand Cafe Deko.

Discul de debut, intitulat Om de lut, contine 12 compozitii muzicale proprii. Inregistrat in perioada iunie 2007-2008, in Timisoara, albumul a fost lansat pe 9 aprilie 2009, in clubul Silver Church din Bucuresti.

"Om de lut este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult minor decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut va canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat-Frumos... iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina", spune Alexandrina despre primul sau album.

Artista si-a lansat la Carturesti, in luna octombrie, o expozitia de pictura, intitulata Lavmitender. Tot in aceasta toamna, artista a cantat la festivalul de scurmetraje ShortsUp si a interpretat piesa Morsa, cu ocazia lansarii noului album Kumm - Far From Telescopes.

Mai multe despre Alexandrina Hristov gasiti pe pagina de myspace a artistei si pe pagina ei de facebook.

Silent Strike este printre primele si unul dintre cele mai cunoscute nume ale muzicii electronice din Romania. Silent Strike a deschis concertele Faithless, Bonobo, Dj Food sau Amon Tobin. Silent Strike este numele de scena al lui Ioan Titu, dar si titlul albumului lansat in 2005, la realizarea caruia a colaborat cu artisti precum Ada Milea, Vlaicu Golcea, CTC sau Electric Brother.

In 2008, artistul aparea pe albumul 3AM, semnat Silent Strike/Lucian Ban/Alex Harding. Anul acesta, Ioan a lansat Alb, ducand mai departe colaborarea cu artisti din zone muzicale diferite: DJ Vasile, Maria Radu, Brazda lui Novac, Deliric sau DJ Undoo.

Mai multe despre Silent Strike gasiti pe pagina de myspace a artistului si pe pagina lui de facebook.