"Nascuti in Arcadia, cum zice Schiller, suntem cu totii, adica traim in lume plini de aspirari spre fericire si placeri si avem credinta copilareasca ca le si vom realiza. In curand insa ne surprinde soarta, pune cu asprime mana pe noi si ne invata ca nimic nu este al nostru, ci toate sunt ale ei”, explica Arthur Schopenhauer in urma cu doua secole. Pe 4 decembrie, soarta melomanilor romani adunati la Sala Palatului din Capitala a stat in mainile unui grec. Demis Roussos care a cantat, vreme de doua ore, despre doamnele arcadiene (Lovely Lady Of Arcadia), a ridicat publicul pe Zorba's Dance si a interpretat cateva piese de Craciun. Intr-o seara cu mici tentative de playback si lipsita de bis, artistul s-a aratat incantat de revederea cu romanii si a indemnat la sapienta in acordarea sufragiilor: "Think in voting!"

Peste 4000 de persoane au asistat vineri seara, la Sala Palatului, la un concert sold-out sustinut de Artemios Ventouris Roussos, "locuitor al acestei planete, cantaret international de origine greaca, nascut in Egipt", dupa cum se descria singur, cu ocazia unei conferinte de presa.

Pe parcursul unui spectacol de doua ore (a existat si o pauza de 20 de minute) artistul grec a interpretat piese de pe noul sau album, intitulat Demis, cantece de Craciun (Silent Night, White Cristmas, First Noel), dar si cantece mai vechi: Rain And Tears ("primul cantec pe care l-am cantat vreodata"), My Friend The Wind, Lovely Lady Of Arcadia, On Ecrit Sur Les Murs, Forever And Ever sau Goodbye My Love Goodbye ("un cantec care m-a urmarit toata viata").

A facut pe alocuri un playback ce a parut sa treaca neobservat, i-a intrebat obsesiv pe spectatori daca se simt bine, nu a revenit pentru bis, dar a reusit totusi sa scoata lumea la dans cu mai multe melodii, ori cu un scurt pasaj din celebrul Zorba's Dance.

"Merry Christmas, Happy New Year and think (!) in voting!" a urat el la final, amintindu-si apoi ca in acest weekend vor avea loc alegerile prezidentiale.