Formatia Rammstein se intoarce in Romania, la aproape cinci ani de la prima vizita aici, cu ocazia filmarilor pentru videoclipul Rosenrot. Celebra trupa germana va concerta in Bucuresti, in perioada 25-27 iunie 2010, in cadrul festivalului itinerant Sonisphere, informeaza rammstein.ro. In cadrul aceluiasi eveniment a mai fost anuntata participarea celor de la Metallica.

Rammstein va mai fi prezenta in cadrul festivalului Sonisphere si in Anglia, la Knebworth, alaturi de alte trupe, precum Iron Maiden si Slayer.

Concertul din Romania va fi organizat de Marcel Avram si D&D Entertainment.

Despre Rammstein

Rammstein este o trupa de metal industrial si este compusa din Till Lindemann (voce), Paul Landers (chitara), Richard Z. Kruspe (chitara), Oliver Riedel (bas), Christoph Schneider (tobe) si Flake Lorenz (clape).

Formatia germana a lansat pe 20 octombrie al saselea album de studio, intitulat Liebe Ist Für Alle Da (Love Is For All).

Noul disc a fost cenzurat in Germania, el nemaifiind plasat "la vedere" in magazine din cauza elementelor de sadomasochism, care ar fi putut dauna copiilor.

Printre exemplele oferite de oficialii germani pentru justificarea deciziei se numara piese ca Ich tue Dir Weh (I Want to Hurt You), Pussy (ar incita, se pare, la relatii sexuale neprotejate, in ciuda pericolului reprezentat de SIDA) sau chiar coperta albumului, care il arata pe chitaristul Richard Kruspe cu o femeie mascata, care sta in genunchi.

In Germania, discul ajunsese in luna noiembrie pe locul 1 - cu vanzari de peste 200.000 de unitati, in SUA - locul 13, in Marea Britanie - locul 16, conform informatiilor oferite de Billboard.

De asemenea, videoclipul piesei Pussy a starnit si el discutii, din cauza faptului ca membrii trupei par sa participe la scene sexuale. Surse apropiate formatiei sustin ca membrii trupei au fost dublati pentru acele scene.

Discografie Rammstein: Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Live aus Berlin (1999), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.