Din cele 150.000 de cuvinte pe care le avea limba romana in secolul al XIX-lea, Mihai Eminescu a folosit in opera sa, fara a se repeta, 4500. Din cele 200.000 de cuvinte pe care le cuprinde lexicul limbii romane in zilele noastre, BUG Mafia foloseste, obsesiv, un numar indeajuns de mic pentru ca poetul national sa se intoarca in mormant. Pe 16 decembrie, la zece ani de la precedentul concert sustinut la Sala Polivalenta, acest fapt nu a contat, caci Tataee, Caddy si Uzzi au aratat care este unitatea de baza a vocabularului de cartier (cuvantul "frate") si au pendulat cu nonsalanta intre expresiile triviale din limba engleza si referinte falice neaose. Vreme de aproape doua ore, BUG Mafia a cantat, in fata unui public nu tocmai numeros, sustinuta de leacurile stenice: jointuri si whiskey, avand grija sa imprumute sticla si catorva fani de langa scena. Pe parcursul serii au fost ajutati de DJ Paul, Mario, Villy si Jasmine, deschiderea fiind asigurata de Grasu XXL, Maximilian si Agresiv, cei care au expus laitmotivul serii: "Maria Ioana".

Cu piese ca Fara filtru, Prea mult fum, Jos, jos, jos, Volumu’ la Maxim…ilian sau Sare casa, Grasu XXL a oferit, alaturi de Maximilian si de trupa Agresiv, o jumatate de ora de dezmat si cantece despre "Maria Ioana", personajul preferat al hip-hoperilor din intreaga lume. Motivul: "ca sa ne fie bine, sa nu ne fie rau".

Imediat au aparut si cei de la BUG, alaturi de Jasmine, pentru a clarifica situatia: "Cine e cu noi?" (Cine e cu noi). A urmat un veritabil "life story", in care au cantat despre Viata noastra, De cartier, traita la 40 Km/h (si-a facut aparitia si Mario), prin Hoteluri. Din nou Fata-n fata cu realitatea de cartier, de Dupa blocuri, pentru ca apoi Jasmine sa revina pe scena pentru piesa Cu talpile arse.

Tataee - fericit, ragusit, exaltat, rostind insistent "what the f***?"; Caddy - filmand cu mobilul; Uzzi - fumand un joint, gresind putin inceputul unei piese, ori impartind frateste o sticla de whiskey cu mai multi prieteni aflati in primele randuri. Au loc si cateva momente de acapella (cateva versuri date "la gol"), se canta Romaneste, iar Villy apare pentru Zi de zi.

Asa ca tot ce-a ramas de facut, aia facem, traim cum stim, producem bani si tacem"

BUG Mafia

"Credeati c-am murit?" - vine intrebarea catre cei 2000 de fani prezenti, alaturi de indemnul ca cei aflati pe scaune sa se ridice, mai ales ca "de zece ani asteptati concertul asta". Caddy pune punctul pe "i": "Io inteleg, in p*** mea, sa stea maica-mea jos la un concert, ca are 50 de ani, da' voi?"

Mai sunt cativa care nu se ridica de pe scaune, dar cei mai multi spectatori sunt ingramaditi in jumatatea de sala de langa scena. "Bai, astia de stau jos sunt invitatii tai!", se glumeste pe seama lui Caddy.

Se simte setea de concerte a trupei si se canta, in ritm alert, piese ca Strazile, In anii ce-au trecut, La vorbitor, Hai cu mine,Pantelimonul petrece, Cat a trait (din nou cu Villy), Strazile, Limbaj de cartier, Hai sa fim high, Poezie de strada. Cele doua piese care trebuie sa insemne bisul serii nu vor fi de ajuns, iar dupa Un 2 si trei de 0 si Poveste fara sfarsit se revine pentru inca un cantec: In anii ce-au trecut.