Petrica Gasca e doctorand, are 28 de ani si cinta la metrou. "Metroul in Lille este mult mai mic decat in Paris pentru a putea ramane intr-o statie. N-am cerut niciodata aprobare, le spun la controlori ca e un studiu de caz pentru teza". Este doctorand in faza finala in fizica, la Lille. Ca subiect de doctorat: "simularea efectelor iradiatiei nucleare intr-un aliaj metalic de Zirconiu", scrie Eugen Istodor, pe uichendist.ro.

I-am facut invitatia de a ne vorbi despre Craciunul frantuzesc. A adaugat franc: "Si sa stiti ca nu sunt decat opinii personale, care poate sunt 100% false".

Craciunul pentru francezii pe care i-am cunoscut nu mai are nimic sacru.

Este doar o traditie de a schimba cadouri pe care nu-si aduc aminte de unde vine. De altfel toata perioada aceasta este invaluita de febra cumparaturilor, iar vitrinele sunt care de care mai apetisante tocmai pentru a imbia potentialii cumparatori.

Anul Nou semnifica in general o petrecere, dar mai mult pentru tineri.

Iar petrecerea e rar insotita de o iesire in strada/piata/fata blocului pentru a puncta miezul noptii. Cel mult in gradina personala daca exista. Contactul cu necunoscutii, chiar vecini fiind, este evitat cu o strictete politicoasa.

Citeste restul articolului si comenteaza pe uichendist.ro.