Trei ponei de la Gradina Zoologica din Resita au fost scosi la vanzare, dupa ce alesii locali au constatat ca intretinerea animalelor este prea costisitoare. S-a organizat o licitatie, iar pretul de pornire a fost de 3.000 de lei, pentru fiecare ponei. Nimeni nu a vrut sa cumpere, insa, animalele, asa ca cei trei ponei raman in Resita, informeaza Caras Online.

Autoritatile locale au anuntat ca nu se vor opri aici si vor relua procedura de licitatie, anul viitor. Florea, Puiu si Ilie - cei trei ponei - au varste de sub cinci ani. Numai trifoiul pentru ponei costa insa gradina zoologica 2.500 de lei, iar administratia de la zoo sustine ca nu si-i mai poate permite.

„Avand in vedere ca la prima strigare nu s-a prezentat nimeni, poneii raman in continuare la Gradina zoologica din Resita“, a declarat Marius Balean, purtatorul de cuvant al Primariei. Daca nici la anul nu se vor gasi cumparatori, administratorii gradinii zoologice pot incerca "sa schimbe" animalele.

In prezent, Gradina Zoologica „Ion Crisan“ din Resita se afla in proces de reamenajare, pentru a se incadra in standarde stabilite de Uniunea Europeana.