Dupa concertele sustinute in Romania la Sala Polivalenta (1998), la Arenele Romane (2005) si in cadrul B'Estival (2007), trupa Faithless revine in Bucuresti, informeaza Emagic. A patra editie a festivalului se va desfasura pe parcursul a trei zile, in perioada 16-18 iulie, in cadrul complexului Romexpo din Capitala.

Nume reprezentativ al muzicii electro din Marea Britanie, Faithless a imbinat de-a lungul carierei genuri variate, de la electro la dance si chiar trance, influente hip-hop, trip-hop si spoken-word, refuzand incadrarea intr-un singur stil muzical. Alcatuita din Maxi Jazz, Sister Bliss si Rollo Armstrong, trupa este apreciata pentru piese ca Insomnia, God Is A DJ, Bombs sau We Come 1.

Faithless a debutat in 1995, cu piesa Salva Mea. Anul 1996 a marcat aparitia primului album de studio, Reverence, iar zece ani mai tarziu aparea pe piata cel de-al cincilea material de studio, intitulat To All New Arrivals, consacrand trupa britanica drept unul dintre cele mai de succes proiecte electro-dance din lume. La patru ani de la aparitia celui mai nou material, Faithless se pregateste de lansarea unui nou album de studio, intitulat Calling All The Faithful, primul extras de pe acesta fiind single-ul Sun To Me.

Alaturi de proiectele derulate impreuna in decursul celor 15 ani de cariera, cei trei membri Faithless sunt implicati si intr-o serie de alte colaborari si proiecte paralele. Figura feminina a trupei, Sister Bliss este unul dintre cei mai de succes DJ din Marea Britanie, lucrand cu nume internationale cunoscute, printre care si favoritul Madonnei - Paul Oakenfold. Printre proiectele de succes ale lui Maxi Jazz se numara hitul trance Dance4life, in colaborare cu Tiesto, precum si piesa My Culture a lui Robbie Williams. Producatorul Rollo detine si el un portofoliu impresionant, fiind persoana din spatele albumelor de succes ale Dido, care este chiar sora lui, punandu-si amprenta si pe piesele unor artisti precum Simply Red sau Pet Shop Boys.

Discografie Faithless: Reverence (1996), Sunday 8pm (1998), Outrospective (2001), No Roots (2004), Everything Will Be Alright Tomorrow (2004), To All New Arrivals (2006).

Vezi aici site-ul oficial Faithless si pagina de myspace.

Informatii despre bilete si noi confirmari in cadrul B'ESTFEST 2010 vor fi disponibile in curand. Site-ului festivalului poate fi vizitat aici.