Dupa un prim concert sustinut in Bucuresti anul trecut, artista cunoscuta pentru coloana sonora a celebrului film Ally McBeal se intoarce in Romania. Vonda Shepard va sustine patru concerte in perioada 10-14 februarie, in Cluj, Sibiu, Brasov si Bucuresti, informeaza ARTmania.

Vonda Shepard canta frecvent in Europa, dar pana anul trecut turneele artistei se opreau la granita de est a Austriei. Europa de Est, cu Romania in exclusivitate, a aparut in calendarul artistei anul trecut in februarie, cand Vonda a umplut Sala Palatului din Capitala.

Nascuta in 1963, in New York, Vonda Shepard inceput sa studieze pianul la varsta de sase ani, dupa despartirea parintilor sai. Cariera muzicala a inceput-o la 14 ani, in cluburile din Los Angeles. La 20 de ani canta cu Rickie Lee Jones in turneu, la voce si pian.

Si-a lansat primul album (Vonda Shepard) in 1989 si a cunoscut succesul cu piesa Don’t Cry, Ilene. A urmat The Radical Light (1992), cu single-urile de succes Searchin’ My Soul si Wake Up The House, iar in 1996 aparea It’s Good, Eve, care cuprindea doua piese din serialul Ally McBeal - The Wildest Times Of The World si Maryland.

Unul dintre fanii ei a fost si David Kelley, producator al unor seriale de televiziune precum Chicago Hope si L.A. Law. Pe cand pregatea serialul Ally McBeal, despre o avocata plina de viata si confuza, Kelley a decis sa reflecte ghinioanele lui Ally (personaj jucat de actrita Calista Flockhart) prin intermediul cantecelor Vondei Shepard. Deoarece nici unul dintre albumele ei nu se gasea usor pe piata, a inregistrat Songs From Ally McBeal, o colectie de cantece originale si coveruri din serial. Patru dintre piese sunt creatii proprii ale Vondei Shepard, inclusiv compozitia Searchin’ My Soul, iar celelalte sunt adaptari moderne ale unor slagare pop din anii '60: The End of the World, Hooked On A Feeling si It's In His Kiss (The Shoop Shoop Song).

In 2008 a aparut From The Sun, considerat cea mai buna compozitie a artistei.

Programul concertelor pe care Vonda Shepard le va sustine anul acesta in Romania:

  • 11 februarie, Cluj, Casa de Cultura a Studentilor, ora 20:00
  • 12 februarie, Sibiu, Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 20:00
  • 13 februarie, Brasov, Teatrul Sica Alexandrescu, ora 20:00
  • 14 februarie, Bucuresti, The Silver Church, ora 20:00

Biletele, in valoare de 95 de lei, sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Vodafone si a librariilor Carturesti, precum si online, pe www.eventim.ro. Evenimentul esteorganizat de ARTmania, in colaborare cu First Contact Agency.

Vezi aici site-ul artistei si pagina ei de myspace.