Sanda Nicola. Efes-anul acesta. Prieteni in Glasgow, Chicago, Saint-Pol de Leon din Britania, Istanbul, Lisabona, Kiev, Londra… ”Imi place sa zbor, vinzoleala din aeroport”. Senzatie tare: “avionul lasa in spate noapte adanca, o perdea de stele, si se avanta intr-un rasarit de soare superb, roscat, cu reflexe aurii.”

Destinatii

De cele mai multe ori caut sa imbin utilul cu placutul si merg in vacante in locuri in care am de gand sa fac si vreun proiect jurnalistic. Anul asta de exemplu am fost intr-un pelerinaj in Asia Mica, pe urmele apostolilor, in satele primilor crestini, la casa Maicii Domnului din Efes, am vizitat cele sapte biserici despre care se vorbeste in cartea Apocalipsei a fost o vacanta dar am strans si cateva ore de material brut pentru un documentar despre ortodoxie.

Sint mai multe criterii in baza carora fac planuri de calatorie

1. Am multi prieteni in strainatate si cautam sa ne reunim cat se poate de des. Asa ca merg adesea in locuri in care ma asteapta cineva drag, cum ar fi: Glasgow, Chicago, Saint-Pol de Leon din Britania, Istanbul, Lisabona, Kiev, Londra…am acolo prieteni pe care ii vizitez cat pot de des si care ma viziteaza la randul lor. Am “restante” fata de prietenii mei din Filipine si cei din Canada dar promit sa remediez acest neajuns.

2. Macar odata pe an simt nevoia sa vad locuri pe care nu le-am vazut niciodata, nu conteaza daca e vorba despre orasul Balti din Republica Moldova sau de Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei, important e sa fie ceva nou.

3. Apar oferte tentante la companiile aeriene low-cost. Vad oferta, iau biletul si apoi imi fac un plan.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Eugen Istodor.