Negura Bunget, formatie timisoreana foarte apreciata in afara tarii, va concerta vineri, 22 ianuarie, in Clubul Suburbia din Bucuresti, informeaza One Event. Evenimentul va incepe de la ora 19:30 si marcheaza debutul noului turneu al trupei, intitulat Spirit Of The Land Tour 2010.

Dupa o absenta de aproape doi ani de pe scenele bucurestene, trupa de black metal Negura Bunget revine in Capitala printr-un spectacol care va avea loc in clubul Suburbia, pe data de 22 ianuarie. Invitati speciali: Daemonicus (Suedia), Eufobia (Bulgaria), Inopia si Akral Necrosis (Romania).

Cu o serie de compozitii proaspete, Negura Bunget porneste la drum intr-un turneu european ce va cuprinde nu mai putin de 75 de concerte. Intitulat Spirit Of The Land, turneul se va desfasura in perioada ianuarie - mai a acestui an si va include, in premiera in cariera trupei, concerte in tari din Balcani ca Bulgaria, Grecia, Macedonia si Turcia.

Negura Bunget este una dintre putinele trupe din tara noastra care apartin de case de discuri din strainatate (code666 din Italia si Lupus/Prophecy Production din Germania). La finalul anilor '90, Ana Hossu din Satu Mare si Fanfara din Cozmesti au obtinut contracte pentru un album cu distributie internationala datorita celor de la Just Music Romania, reprezentanti la noi in tara ai ARC Music (casa de discuri cu sediul in Anglia, specializata in World Music). In 2001, AB4 devenea prima trupa din Romania care semna cu o casa de discuri din Statele Unite (Chelsea Records, despre care s-a scris ca ar fi avut de fapt patroni romani). In acelasi an, X-tra Records (firma avand capital englezesc) a semnat cu Open (ulterior cu JoJo). Grimus, Proconsul si Kumm apartin, din 2007, de casa de discuri italiana Cramps Records, iar Go To Berlin a devenit in 2009 prima trupa autohtona de rock care semneaza cu o casa de discuri din Anglia (Worcester), intitulata Lockjaw Records. De asemenea, Implant Pentru Refuz si-a lansat de curand cel de al saselea material discografic al carierei, Otheroot, editat de casa de discuri germana EMG Records.

In 2010 a fost anuntata si o victorie a industriei muzicale din tara noastra, Full Frontal Productions devenind primul label indie romanesc care produce trupe de afara - formatia britanica Bobbie Peru, francezii de la Dead Valdez si americanii de la RiverRat Jenkins.

Negura Bunget a luat fiinta in anul 1995, in Timisoara, lansand de-a lungul timpului sase materiale discografice. Albumul OM din anul 2006 a primit critici pozitive in presa romaneasca si in cea straina, fiind notat cu 10/10 in Rock Hard Magazine (DE), 14/14 in Legacy Magazine (DE), 9/10 in Terrorizer Magazine (UK), 5/6 in Zero Tolerance Magazine (UK), 10/10 pe Nocturnal Hall, unde a fost desemnat si albumul lunii (www.nocturnalhall.de), 9/10 pe Metal Observer (www.metal-observer.com), 9,5/10 pe www.metalteamuk.net, 5/5 pe www.BloodDawn.de si 10/10 pe www.metal.de, o performanta uimitoare pentru o formatie romaneasca.

In octombrie 2007, trupa a semnat un contract cu o noua casa de discuri, Lupus Lounge/Prophecy Production din Germania (dupa ce, vreme de mai multi ani, formatia a avut un contract cu o casa de discuri din Italia, pentru trei albume - code666 Records).

Cu ocazia noului turneu, Negura Bunget va promova albumul Varstele pamantului, precum si o varianta re-inregistrata a albumului Maiastru Sfetnic (Maiestrit). De asemenea, DVD-ul Focul Viu, filmat de timisoreni in 2008, la Romexpo, va apare pe piata in prima parte a acestui an.

Discografie Negura Bunget: Zirnindu-sa (1996), Sala Molksa (1998), Maiastru sfetnic (2000), 'N crugu bradului (2002), OM (2006), Varstele pamantului (2010), Maiestrit (2010).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Daemonicuseste una dintre marile sperante ale scenei suedeze de metal extrem, cu doua materiale demo foarte apreciate de publicatiile de profil din Scandinavia, lansate in 2006 si 2007, urmate de albumul de debut al trupei, Host of Rotting Flesh (2009).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Eufobia, in acest moment cea mai importanta trupa a undergroundului death metal bulgar, va lansa in cadrul show-ului de la Bucuresti al doilea album de studio, intitulat Insemination, o combinatie de death metal de factura clasica si influente tehno-thrash, suprapuse unui concept inedit, care aduce aminte de vechile albume Carcass sau de isteria noilor trupe porngrind.

Cu o coperta “bolnava”, realizata de designerul roman Costin Chioreanu, care a fost interzisa pe myspace si alte platforme de comunicare virtuala, cu doua videoclipuri bonus, in afara celor opt piese, noul album Eufobia candideaza la cel mai bun material realizat vreodata de o trupa underground in Bulgaria.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

In deschiderea primului concert Negura Bunget din Capitala in anul 2010 vor concerta trupele bucurestene Inopia (una dintre cele mai interesante trupe din noul val, cu o combinatie melodic metal cu instrumente clasice, ce aduce aminte de Haggard sau Skyclad) si Akral Necrosis (cel mai important nume in materie de raw black metal al scenei din Bucuresti).

Vezi aici detalii despre Inopia si despre Akral Necrosis.

Biletele pentru concertul Negura Bunget costa 25 RON (in avans) si pot fi procurate pana la data de 21 ianuarie online la Eventim.ro, TicketPoint.ro, MyTicket.ro, din retelele Diverta si Germanos, librariile Carturesti, magazinele Vodafone, Muzica, Sala Palatului si din clubul Suburbia. In ziua concertului pretul biletelor va fi de 35 RON. Evenimentul este produs de One Event si Axa Valaha Productions.