Dupa doua concerte sustinute in 2008, chitaristul de jazz John McLaughlin se intoarce in Bucuresti. Evenimentul va avea loc pe 17 mai, informeaza bestmusic.ro, citand site-ul artistului.

Spectacolul din Romania va face parte din turneul 4th Dimension Tour 2010, care debuteaza pe 22 aprilie, in Nice (Franta).

Chitarist si compozitor de jazz britanic, John McLaughlin a fost pozitionat pe locul 49 in clasamentul "100 Greatest Guitarists of All Time", realizat de revista Rolling Stone in anul 2003.

A lansat primul disc in 1963 si de atunci a aparut pe aproximativ 90 de discuri. Discografia sa cuprinde 27 de albume solo. A pus bazele trupei Mahavishnu Orchestra (11 albume) si a combinat muzica indiana si jazz-ul in cadrul formatiei Shakti (5 albume). De-a lungul vremii, a colaborat cu artisti ca Miles Davis (12 albume), dar si Carlos Santana, Stanley Clarke, Chick Corea, Al Di Meola, Paco de Lucia etc. (34 de albume).

Cel mai nou material discografic al lui John McLaughlin a fost lansat in aprilie 2009 (Five Peace Band, alaturi de Live Chick Corea) si a fost nominalizat la Grammy 2010, sectiunea Best Jazz Instrumental Album.

Vezi aici site-ul artistului si pagina lui de myspace.