Avatar. Cel mai scump film de… desene animate
Avatar nu poate fi considerat un film, as spune eu. Avatar este, mai degraba, desene animate. Nu te poti duce la cea mai recenta productie a lui James Cameron cu gindul ca vei vedea o mare poveste, o capodopera in materie de scenariu, nu. N-ai cum. Povestea este cit se poate de simplista si, per total, cit se poate de lipsita de imaginatie. Comuniunea om-natura, fie-mi permisa exprimarea, asa cum se regaseste in Avatar, este o tema pe care o regasesti chiar in primul sezon din Stargate SG-1, in episodul 7 – “The Nox” (din 1997). Si nu e singura.
Din aceeasi categorie, iubitorii de science-fiction regasesc teme din Avatar in multe alte filme, inclusiv de animatie.
Citeste continuarea si comenteaza pe blogul Subiectiv.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Nu va luati dupa ce zice musiu, mergeti si vedeti filmul, are poveste, nu e deloc lipsit de imaginatie (de care insa duce lipsa musiu individul) si e intr-adevar o mare capodopera.
Un soldat ajunge sa se indragosteasca de o localnica si de poporul ei si se alatura in lupta acestora impotriva armatei cotropitoare.
Fanii acestui film ar trebui sa vada "Dune', un film facut in 1984, ca ecranizare a romanului lui Frank Herbert.
Eroul principal ajunge sa impartaseasca obiceiurile populatiei indigene si incet incet incepe sa lupte pentru binele lor. Pentru a reusi, se foloseste de elemente din cultura si religia bastinasilor, si astfel ii face sa il urmeze. In paralel, el trebuie sa tina cont si de fortele externe planetei, Mituieste, ghilda spatiala, si isi planifica in asa fel actiunile astfel incat sa atraga in capcana atat pe imparat cat si pe marile case nobile ale imperiului. In final, preia puterea prin santajarea imparatului, care cedeaza si el ca si ceilalti din aceeasi ratiune: "The spice must flow!"
Recomand cartea si filmul tuturor celor care vor sa vada o combinatie foarte reusita de politica, SF, dragoste, religie, economie, umanism.
Despre efecte speciale, nu pot sa zic ca nu mi-au placut. Avatar a fost ok...