John McLaughlin, chitarist de jazz si detinator a 13 premii Grammy, va canta in Capitala pe 17 mai, la Sala Palatului, informeaza Media Services Events. Artistul va concerta pentru a treia oara in Romania, dupa doua spectacole sustinute in Romania in 2008.

Chitarist si compozitor de jazz britanic, John McLaughlin a fost pozitionat pe locul 49 in clasamentul "100 Greatest Guitarists of All Time", realizat de revista Rolling Stone in anul 2003.

A lansat primul disc in 1963 si de atunci a aparut pe aproximativ 90 de discuri. Discografia sa cuprinde 27 de albume solo. A pus bazele trupei Mahavishnu Orchestra (11 albume) si a combinat muzica indiana si jazz-ul in cadrul formatiei Shakti (5 albume). De-a lungul vremii, a colaborat cu artisti ca Miles Davis (12 albume), dar si Carlos Santana, Stanley Clarke, Chick Corea, Al Di Meola, Paco de Lucia etc. (34 de albume).

Sunt un muzician vestic, iar disciplina mea este jazz-ul. Vreau sa depun marturie radacinilor mele [jazz-rock].

John McLaughlin

John McLaughlin va canta in Romania pe 17 mai, in turneul 4th Dimension Tour 2010, care debuteaza pe 22 aprilie, in Nice (Franta), si care promoveaza noul album al artistului, intitulat To The One. Anuntat inca de la la sfarsitul lunii ianuarie pe site-ul artistului, concertul va avea loc la Sala Palatului. Alaturi de John McLaughlin se vor afla Mark Mondesir, Gary Husband si Etienne Mbappe.

Despre noul disc, artistul declara: “Sper sa gasiti acel ceva in muzica pe care o cantam, care sa vorbesca in moduri pe care nu le-ati mai auzit vreodata”.

Biletele s-au pus in vanzare in reteaua magazinelor Diverta si online pe www.myticket.ro si pe www.ticketpoint.ro. Din 4 martie, biletele se vor gasi si la casieria Salii Palatului, Magazinul Muzica, Librariile Carturesti si Humanitas, magazinele Germanos si Vodafone, Casa de Bilete Metrou Unirii si online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.vreaubilet.ro, www.eventim.ro. Preturile biletelor sunt 50, 100, 150, 200, 300 RON. Evenimentul este organizat de Media Services.

Vezi aici site-ul artistului si pagina lui de myspace.