Aflata pentru a treia oara in Romania, formatia Pink Martini va canta in Capitala pe 17 iulie, pe stadionul Iolanda Balas Soter, informeaza Emagic. Cunoscuta trupa de jazz-lounge si fusion va concerta in cadrul Ciuc Summer Fest 2010, alaturi de Faithless si Gary Moore.

Formatia Pink Martini a fost infiintata in 1994, in Portland, Oregon (Statele Unite), la initiativa lui Thomas Lauderdale (pian). In prezent, trupa este alcatuita din 12 membri si are un repertoriu multingvistic. Compozitiile se prezinta ca un melanj eclectic de ritmuri de latino, lounge, clasic sau jazz, muzica trupei fiind catalogata de unii critici drept “muzica vintage”. Thomas Lauderdale (pianistul trupei) o descrie ca “muzica lumii fara a fi world music, o combinatie de simfonie urbana cu ritmuri de carnaval cubanez/brazilian si Breakfast at Tiffany’s/Natiunile Unite”.

Componenta: Thomas Lauderdale (pian), China Forbes (voce), Timothy Nishimoto (voce si percutie), Robert Taylor (trombon), Gavin Bondy (trompeta), Phil Baker (bas), Dan Faehnle (chitara), Pansy Chang (vioara), Nicholas Crosa (vioara), Brian Lavern Davis (congas, tobe si percutie), Derek Rieth (percutie), Martín Zarzar (tobe).

Formata initial pentru a canta la deschiderea evenimentelor politice din orasul natal Portland, orchestra Pink Martini si-a facut debutul pe continentul european cativa ani mai tarziu, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Primul album al trupei, “Sympathique”, a fost lansat in 1997 in cadrul propriei case de discuri si s-a vandut in toata lumea in peste 1,3 milioane de exemplare. Au urmat alte trei materiale de studio, “Hang on Little Tomato” (2004), “Hey Eugene!” (2007), si cel mai recent album, “Splendor in the Grass”, precum si un DVD, “Discover the World: Live in Concert”, lansat in 2009, material ce contine filmarea integrala a trei concerte sustinute de Pink Martini la Arlene Scnitzer Concert Hall, impreuna cu Orchestra Simfonica din Oregon. Numeroase piese semnate Pink Martini au fost incluse si pe coloanele sonore ale mai multor creatii cinematografice, printre care “In the Cut”, “Nurse Betty”, “Josie and the Pussycats”, “Tortilla Soup”, “Shanghai Kiss” sau “Mr. and Mrs. Smith”.

Alaturi de numeroase spectacole sustinute pe cele mai mari scene ale lumii in compania unor celebre orchestre precum Filarmonica din Los Angeles, Orchestra din Boston sau Orchestra Simfonica Nationala a Statelor Unite, Pink Martini a colaborat de-a lungul timpului si cu numerosi muzicieni renumiti precum Jimmy Scott, Carol Channing, Henri Salvador, Jane Powell, Chavela Vargas, Georges Moustaki, Michael Feinstein, DJ Dimitri from Paris, clarinetistul si dirijorul Norman Leyden, Hiroshi Wada sau DJ Johnny Dynell. Multivalenta culturala a componentei “micutei orchestre” si diversitatea stilurilor muzicale abordate au transformat Pink Martini intr-una “dintre fortele originale ale muzicii contemporane, imbinand mai bine ca orice alta trupa de acest gen din ultimul timp cultura pentru muzica si dans cu nostalgia interpretarilor” (Washington Times).

Hit-urile Pink Martini - “Amado Mio”, “Que Sera Sera”, “La Soledad”, “Donde Estas, Yolanda”, “Una Notte a Napoli”, “Tempo Perdido” sau “Simpatique (Je ne veux pas travailler)” au cucerit deja publicul roman in cadrul celor doua concerte sold-out sustinute de trupa in anii trecuti in Bucuresti, in 2007 (in cadrul turneului de promovare a discului Hey Eugene!) si 2009 (in cadrul turneului de promovare a discului Splendor In The Grass).

Fanii trupei vor avea ocazia sa-si revada favoritii pe 17 iulie, in cea de-a doua zi de Ciuc Summer Fest, biletele pentru fiecare zi a festivalului putand fi deja achizitionate online de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de pret in functie de distanta fata de scena: 90 lei, 160 lei si 220 lei. Ciuc Summer Fest 2010 se va desfasura in perioada 16-18 iulie, astfel: Faithless (16 iulie), Pink Martini (17 iulie) si Gary Moore (18 iulie).

Vezi aici site-ul trupei, pagina de myspace, dar si conturile de twitter si facebook.