e interesant, e curat

nu se respecta regulile de circulatie

pizza marguerita la Pizzeria DiMatteo

Razvan Pascu ne spune mai multe:

Desi Napoli nu are grandoarea Romei, romantismul Venetiei sau farmecul orasului Milano, el este totusi un oras interesant. La capitolul curatenie, cu siguranta Bucurestiul ii da clasa, iar in ceea ce priveste infractionalitatea, Napoli inca mai are de lucrat.

Insa pentru cei care privesc partile bune ale unei excursii, ori pentru cei pasionati de istorie, mancare buna sau shopping, Napoli si imprejurimile sale au cate ceva pentru fiecare. Sa le luam pe rand:

Napoli este un oras in permanenta constructie. Regulile de circulatie nu se respecta, iar recomandarea mea este ca in niciun caz sa nu mergeti la Napoli cu masina. In cazul in care sunteti turisti prin Napoli, mare atentie la scutere sau masini si folositi pe cat posibil transportul in comun. O calatorie este 0,9 euro iar funicularul care va duce la Castelul San’t Elmo costa 1,1 euro. O zi, maxim 2 zile, sunt suficiente in Napoli. Nu trebuie sa ratati Castel dell’Ovo, Palazzo Reale, Piazza del Plebiscito, Castelul Nuovo (intrarea 5 euro/pers. insa nu prea merita), portul, impresionanta priveliste de la Castelul Sant Elmo (intrarea 1,5 euro) sau Certosa di San Martino.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Eugen Istodor.