Sunt Cosmin Tudoran (Ca$$a LOCO) si sunt putin plecat de-acasa. Si la propriu, dar mai ales la figurat.

Asa e, Turnul KL, e o inventie minunata si un magnet pentru turistii veniti in Malaesia. Oamenii stiu sa isi vanda marfa si intrarea se face prin alegerea dintre cele 2 tururi. Pretul e acelasi insa iar in cei 38 de RM, ai urcatul (pret de 30 de secunde cu ascensoare ultra-rapide) vizionarea unui mic zoo, o incalecare pe ponei si un tur virtual intr-un monopost de F1. Asta ar fi varianta aleasa de mine. Se preteaza 100% la vizite in familie, calaria si jocul fiind cam rar alese de oamenii in toata firea. N-ai cum sa alegi doar urcatul pentru ca business is business.

Panorama din varf e fantastica. Un video-audio guide ti se inmneaza la intrare, putand intelege ce anume privesti in cateva minute. Suveniruri sute, dar mai scumpe cu aproximativ 30% fata de alte locuri din oras. Nu m-am aruncat.

Dupa tur (iti mananca vreo ora jumate daca o iei alene) am incercat sa mancam ceva, evident local. Am reusit, iar pasii apoi m-au indreptat spre hotel. Drumul s-a facut prin mall-ul dintre cele 2 turnuri, apoi prin parcul din spate, loc de promenada si relaxare pentru mii de oameni. De la localnici, la turisti parcul cu iz londonez, are parte de 2 fotografii pe secunda.

KL-ul e curat, atragator si pastreaza inca semnele colonialitatii. Cu toate ca e o amestecatura de musulmani si alte religii, nu par a se calca pe bataturi, iar amprenta istorica e bine rezervata. Se mandresc cu simblourile orasului iar toate pliantele iti aduc in vizor faptul ca ai locuri de vizitat, distrat cat si de cheltuit banii. Traiasca mall-rile.

Am luat un taxi spre aeroportul KLLC - Kuala Lumpur Low Cost Airport. Air Asia face legea, cu avioane noi, zboruri aproape goale insa cu preturi de minune. Daca citesti pliantele te sochezi, si ti-ai dori un Air Asia in Romania. P.S. Au zbor direct Londra-Bangkok.

Langkawi
Langkawi
Foto: Cosmin Tudoran
Dupa 1 ora am ajuns in Langkawi, si am fost transferat la resort. Drumul mi-a adus aminte de transferul facut spre hotelul din Antalya, cazarea insa mi-a adus aminte de cu totul altceva. Fiind noapte n-am reusit decat sa fac o baie rapida si sa ma odihnesc. Dimineata devreme am luat micul dejun si am dat un tur. Resortul Berjaya, este la aceeasi scara cu orice resort din Maldive. Nisipul difera, si evident fauna acvatica, insa nu foarte tare. La preturi mult mai mici, Langkawi e perfect pentru orice familie doritoare de plaja, liniste si o “maldiva” mai ieftina. Serviciile sunt relativ om dar cam lente, preturile la fel. Insula are un cablecar, cu care ai ocazia sa vezi imprejurimile, locuri misto de vazut de la etaj, mai ales ca e patrimoniu Unesco!

Ma pregatesc acu de putina plaja si plecarea spre Thailanda. O sa iau un feribot, o linie deschisa anul acesta ce face transferul din Langkawi spre Koh Lipe, prima insula pe care o calc. Cica faco vreo ora cu feribotu, platesti(nu stiu exact cat) si vezi minunatiile Oceanului

Langkawi
Langkawi
Foto: Cosmin Tudoran
Indian. Sper sa fie asa. Sper sa beau un Singha impreuna cu Bradut Florescu, omul nebun ce face turul Thailandei pe un motor cu atas.

Ne recitim dupa.

P.S. Multumesc pentru comentarii. Zile senine!

P.P.S cand am net, n-am baterie!

P.P.P.S urmariti-ma pe on twitter, ca dau mai repede din coate asa @cosmintudoran

Citeste si "Cosmin Tudoran: Jurnalul de bord al unui indragostit de Asia. Astazi, calator in Malaezia"