Jamaica, ce spuneti de Jamaica? Doru Liciu ne spune cit de greu a ajuns, acum dis de dimineata. Apoi, spre prinz, despre cit de sigure sint locurile, unde se doarme, cit de marete sint locurile.

Pentru ca adoram calatoriile si dorim sa cunoastem umanitatea in halucinanta si seducatoarea sa diversitate , am profitat de cele doua saptamani de concediu pentru a mai vedea o țara din insoritele Caraibe, destinatie comuna pentru mai toți canadienii deprimați de iarna lunga sa-ne ajunga, cu zapezi și viscole cum n-am prea vazut noi expații din Bucuresti decat la stirile despre Romania din iarna aceasta.

Firi boeme, vechi fani ai Vamei Vechi de dinainte de ce e acum sau, mai recent , ai plajelor inca pustii de la Corbu și Vadu, eu, sotia mea si fiica noastra de doi ani am ales sa evadam din lumea artificiala a resorturilor all inclusive tocmai in Jamaica. Asta si deoarece cu un an inainte experimentasem o vacanța altfel reusita in Cuba, destinația favorita a canadienilor cu mai puțina dare de mana – printre ei și ceva compatrioti deveniti prin adoptie “canadezi” (chiar asa isi spun unii!), ușor de reperat dupa vorba rongleza, dupa portul cocalaresc, ca doar in Canada n-au emigrat numai olimpici, asa cum puteti vedea și aici, intr-o savuroasa pagina despre emigratia noastra locala.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Eugen Istodor.