Aura Urziceanu, unul dintre putinii artisti romani de gen apreciati in afara tarii, va urca pe scena alaturi de Duke Ellington Orchestra, in cadrul spectacolului care va avea loc duminica, 25 aprilie, la Sala Palatului din Capitala, informeaza organizatorii. In acelasi concert, Johnny Raducanu, supranumit de criticii americani "Mr. Jazz of Romania", va canta pentru prima data cu band-ul care a scris istoria jazz-ului.

Aura Urziceanu a avut un parcurs artistic impresionant, dovada stand cariera incununata de nenumarate premii, recunoasterea internationala si prezenta pe scenele lumii alaturi de nume precum Quincy Jones, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Thad Jones, Mel Lewis. Este unul dintre putinii artisti romani de gen care a reusit sa obtina confirmarea talentului sau in afara tarii, iar la acest succes a contribuit si colaborarea sa reusita cu Duke Ellington, alaturi de care a debutat in 1972, la Carnegie Hall din New York.

Johnny Raducanu - “Mr. Jazz of Romania”, cum il numea criticul muzical american Leonard Feather - este recunoscut drept cel mai valoros promoter al jazz-ului romanesc peste hotare. Pe numele sau real Cretu Raducanu, artistul s-a nascut intr-o familie de romi cu traditii muzicale de peste trei sute de ani. S-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, inca de la 19 ani, dar este cunoscut si ca pianist.

Concertul Duke Ellington Orchestra va avea loc duminica, 25 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti. Biletele cu preturi cuprinse intre 80 si 250 lei sunt disponibile in reteaua Eventim: librariile Carturesti, Humanitas, magazinele Germanos si Vodafone, Sala Palatului, reteaua partenera Vreaubilet si on-line pe www.bilete.ro si www.eventim.ro.