Clar: asa ceva, la banii dati, o suta si ceva de euro, pe trei nopti, eu n-am vazut in Romania. Nu intru in detalii de ce n-am vazut. Nu stiu mecanismul prin care bulgarul isi permite sa ne ofere acest lux. Pe scurt: mincare si bautura la discretie, pina-n ora 23. Sintem la Nessebar Palace. Cinci stele.

INSA. Bautura fara bani e doar cea bulgareasca: bere bulgareasca (cu gust!), vin varsat (nu din cel mai bun, dar baubil, iti faci alcoolimia), uischi bulgaresc, gin bulgaresc, votca bulgareasca, sampanie bulgareasca (nici de curiozitate nu le-am testat), sucuri bulgaresti (proaste), cafea la tonomat cam apoasa (din asta poti s-o nimeresti oriunde-n lume).

Mincarea? Salate, fructe, peste, pui, porc. Peste murat, peste prajit. Gratar sub ochii tai, mincare preparata, supe, prajituri. Cirnati, sosuri, Macaroane. Pizza, Inghetata. Cozonac, oua, miel. Totul insa fara sa-ti stirneasca o voluptate gastronomica. Totul la sac. Gust neutru, senzatie de cantina. Nimic remarcabil. Popor, bre, popor! Dar povestea misto este ca la banii astia nu am de ce sa ma pling.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Eugen Istodor.