Negura Bunget, una dintre putinele trupe romanesti aflate in portofoliul unei case de discuri din strainatate, va sustine in perioada 15 - 19 aprilie un turneu de lansare a doua materiale discografice, Virstele Pamintului si Maiestrit/Maiastru Sfetnic. Spirit Of The Land Tour 2010 va ajunge pe 19 aprilie si in Bucuresti, in Clubul Silver Church, informeaza One Event.

Negura Bunget a luat fiinta in anul 1995, in Timisoara, lansand de-a lungul timpului sase materiale discografice. Albumul OM din anul 2006 a primit critici pozitive in presa romaneasca si in cea straina, fiind notat cu 10/10 in Rock Hard Magazine (DE), 14/14 in Legacy Magazine (DE), 9/10 in Terrorizer Magazine (UK), 5/6 in Zero Tolerance Magazine (UK), 10/10 pe Nocturnal Hall, unde a fost desemnat si albumul lunii (www.nocturnalhall.de), 9/10 pe Metal Observer (www.metal-observer.com), 9,5/10 pe www.metalteamuk.net, 5/5 pe www.BloodDawn.de si 10/10 pe www.metal.de, o performanta uimitoare pentru o formatie romaneasca.

In octombrie 2007, trupa a semnat un contract cu o noua casa de discuri, Lupus Lounge/Prophecy Production din Germania (dupa ce, vreme de mai multi ani, formatia a avut un contract cu o casa de discuri din Italia, pentru trei albume - code666 Records).

Cu ocazia noului turneu, Negura Bunget va promova albumul Varstele pamantului, precum si o varianta re-inregistrata a albumului Maiastru Sfetnic (Maiestrit). De asemenea, DVD-ul Focul Viu, filmat de timisoreni in 2008, la Romexpo, va apare pe piata in prima parte a acestui an.

Virstele Pamintului este primul album inregistrat in noua formula alcatuita din Corb – chitara/voce, Spin – chitara, Gadinet – bass, Ageru Pamintului – voce/percutie/xilofon/tulnice, Inia Dinia – clape si Negru – tobe. Este un album despre locuri ale pamantului si locuri ale spiritului, despre legaturi ce transced lumi, legaturi mijlocite prin elementele pamant, roua, jar, munte, piatra, vant, arbore sau prin spatiile fizice incarcate de semnificatii de mult uitate, Dacia, Ceahlau, Om, Caliman.

Maiestrit a fost inregistrat de Negura Bunget in componenta initiala si contine varianta re-inregistrata intr-o maniera pasionala a clasicului Maiastru Sfetnic, lansat in anul 2000 de Bestial Records. Albumul va avea ca bonusuri doua piese acustice.

DVD-ul Focul Viu este primul material video al trupei ce contine un concert intreg, filmat cu camere profesionale. In afara celor 90 minute ale concertului inregistrat in Bucuresti in luna ianuarie 2008, DVD-ul va include un slideshow cu poze live inedite, precum si versiunile re-aranjate ale tuturor videoclipurilor Negura Bunget aparute pana acum.

Discografie Negura Bunget: Zirnindu-sa (1996), Sala Molksa (1998), Maiastru sfetnic (2000), 'N crugu bradului (2002), OM (2006), Varstele pamantului (2010), Maiestrit (2010).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Datele turneului:

  • 15 aprilie – Timisoara, Daos Club
  • 16 aprilie – Cluj-Napoca, Irish Music Pub
  • 17 aprilie – Sibiu, Lasermaxx
  • 18 aprilie – Iasi, Hand Club
  • 19 aprilie – Bucuresti, The Silver Church

Biletele pentru concertele Negura Bunget din Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu si Iasi costa in avans 15 RON, iar pentru concertul din Bucuresti costa 20 RON.

Tichetele pot fi procurate online la Eventim.ro, MyTicket.ro, din retelele Diverta si Germanos, librariile Carturesti si Humanitas, magazinele Vodafone si din salile de concert.

In ziua concertului, biletele vor costa 25 de RON in Bucuresti, respectiv 20 RON in restul oraselor.

Negura Bunget este una dintre putinele trupe din tara noastra care apartin de case de discuri din strainatate (code666 din Italia si Lupus/Prophecy Production din Germania). La finalul anilor '90, Ana Hossu din Satu Mare si Fanfara din Cozmesti au obtinut contracte pentru un album cu distributie internationala datorita celor de la Just Music Romania, reprezentanti la noi in tara ai ARC Music (casa de discuri cu sediul in Anglia, specializata in World Music).

In 2001, AB4 devenea prima trupa din Romania care semna cu o casa de discuri din Statele Unite (Chelsea Records, despre care s-a scris ca ar fi avut de fapt patroni romani). In acelasi an, X-tra Records (firma avand capital englezesc) a semnat cu Open (ulterior cu JoJo). Grimus, Proconsul si Kumm apartin, din 2007, de casa de discuri italiana Cramps Records, iar Go To Berlin a devenit in 2009 prima trupa autohtona de rock care semneaza cu o casa de discuri din Anglia (Worcester), intitulata Lockjaw Records. De asemenea, Implant Pentru Refuz si-a lansat de curand cel de al saselea material discografic al carierei, Otheroot, editat de casa de discuri germana EMG Records.

In 2010 a fost anuntata si o victorie a industriei muzicale din tara noastra, Full Frontal Productions devenind primul label indie romanesc care produce trupe de afara - formatia britanica Bobbie Peru, francezii de la Dead Valdez si americanii de la RiverRat Jenkins.