Trupa Bucium si Nicu Alifantis & Zan sunt cele doua trupe romanesti care vor completa programul primei editii a festivalului Emagic Classics, informeaza organizatorii. Cap de afis al evenimentului este Bob Dylan, care va concerta pe 2 iunie, pe Stadionul de Atletism “Iolanda Balas Soter” din Bucuresti.

Fondata in 2000, Bucium este o trupa romaneasca de rock cu influente folclorice. Formatia a evoluat catre un mix de rock progresiv, folk si symphonic metal, incercand sa transpuna traditii, ritmuri si credinte populare intr-o nota contemporana.

Dupa albumul de debut lansat in 2008, intitulat Voievozii, Bucium a participat la numeroase concerte atat in Romania, cat si in afara tarii, printre spectacolele din cariera trupei numarandu-se si cateva reprezentatii live sustinute in deschiderea unor nume reprezentante ale scenei rock internationale, precum Apocalyptica, Korpiklaani, Finntroll sau Eluveitie.

Urmatorul disc al trupei se numeste Miorita si este programat sa apara anul acesta.

Bucium inseamna Alexandra Milea (vioara), Mihai Balabas (vioara), Andi Dumitrescu (voce, chitara, keyboards, instrumente de suflat), Dan Simoaica (bas) si Adrian Rugina (tobe).

Mai multe despre trupa Bucium gasiti aici.

Nicu Alifantis este unul dintre cei mai apreciati interpreti romani de folk si blues. A urmat inca de la o varsta frageda studii muzicale particulare, debutul pe scena fiind marcat de anul 1973. In perioada 1973 - 2002 a reusit sa atinga numarul record de 4036 de concerte.

Membru al Cenaclului Flacara, Nicu Alifantis a devenit o emblema a muzicii folk din Romania, in anul 1995 punand bazele grupului Nicu Alifantis & Zan ca trupa de studio pentru materialul sau discografic, Voiaj, lansat in acelasi an.

Un an mai tarziu, Zan devine o trupa de proiecte avandu-i in componenta pe Virgil Popescu (chitara bass, voce), Sorin Voinea (keyboards, voce), Razvan Mirica (chitara electro-acustica, sitar, mandolina, voce), Relu Bitulescu (tobe), Mihai Nenita (vioara), alaturi de care Nicu Alifantis si-a completat portofoliul discografic ce include pana in prezent nu mai putin de 19 albume de studio.

Mai multe despre Nicu Alifantis & Zan gasiti aici.

Organizat de Emagic, festivalul Emagic Classics va avea loc pe data de 2 iunie 2010, pe Stadionul de Atletism "Iolanda Balas Soter” din Bucuresti. Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro, si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 130, 250 si 350 lei.