Dupa ce au concertat impreuna pe aceeasi scena in anul 1992, la Budapesta, A.G. Weinberger si Al Di Meola vor urca din nou pe aceeasi scena marti, 25 mai, la Sala Palatului din Bucuresti, informeaza organizatorii. Supranumit The Transylvanian Guitar Man, A.G. Weinberger va deschide concertul pe care Al Di Meola, desemnat de patru ori cel mai bun chitarist de jazz al lumii, il va sustine alaturi de New World Sinfonia.

Chitarist autodidact inca de la varsta de 11 ani, A.G. Weinberger a castigat numeroase premii importante pana la varsta de 20 de ani. La mijlocul anilor '80, A.G. a facut tranzitia de la chitara rock la chitara de blues, consolidandu-si de atunci stilul.

La inceputul anilor 1990, A.G. Weinberger a cantat in tari ca Germania, Elvetia, Israel, Turcia si Ungaria. In 1996 a ajuns pentru prima oara in SUA, la Memphis, Tennessee, cu scopul de a lua contact cu industria americana de blues. Un an mai tarziu avea sa cante in Piata Universitatii, cu ocazia vizitei presedintelui SUA de atunci, Bill Clinton. Ca urmare, a primit un mesaj de multumire semnat personal de Clinton.

In 1998 a participat la Festivalul Bluestock (Tennessee), fiind singurul artist non-american acceptat sa participe la celebra manifestare.

In 2000, a plecat ''in exil cultural in Statele Unite'', pentru o perioada de patru ani. A cantat intai in cluburile din Chicago, dupa care s-a mutat in New York, unde a concertat in cluburi celebre ca Decade, Bitter End, Red Lion etc. A pornit apoi in turneu cu o cantareata de country din Nashville, alaturi de care a colindat toata America, parcurgand aproape 30 de mii de mile. In final s-a stabilit in Las Vegas, unde a cantat in cluburi si cazinouri si a predat lectii de chitara.

Discografie: Good Morning, Mr. Blues (1996), Standard Weinberger (1997), Transylvania Avenue (1999), Nashville Calling (2005), Guitar Man vol. I si II (2008).

Cu "Standard Weinberger", AG a obtinut premiul de ''Cel mai bun disc de jazz al anului'' in 1997. Intre noiembrie 2004 si martie 2005, A.G. a inregistrat noi piese in studiourile din Nashville, Seattle si Boston, ce au culminat cu aparitia unui nou album in 2006 - "Nashville Calling", fiind primul material discografic de cross-over din tara noastra. Succesul acestui album i-a adus lui Weinberger aprecierea internationala, fiind selectat pentru Premiile Grammy in anul 2007.

Cunoscut ca “punctul de pornire” al blues-ului in Romania, AG este renumit pe plan international mai ales pentru colaborarea cu celebrul B.B. King.

Vezi aici site-ul artistului si pagina de myspace.

Pe 25 mai, AG Weinberger va deschide concertul Al Di Meola New World Sinfonia, care va avea loc la Sala Palatului din Capitala. Biletele pentru acest concert organizat de Amphitrion sunt disponibile de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta, la preturi cuprinse intre intre 80 si 250 RON in functie de pozitia in sala.