Sunt in Baia Mare, unde ma aflu cu ceva treburi ce nu suportau amanare. Am venit cu trenul, cu bilet la cuseta eliberat din tren, intrucat la casa de bilete ajunsesem cu mai putin de o ora inainte de plecare. Casiera din Gara de Nord mi-a dat un bilet si mi-a spus sa-mi iau locul direct de la vagonul cuseta. “Pretul e acelasi, sa stiti. 25 de lei”. In vagon, nasul imi cere 38 de lei. Il intreb daca nu e 25, cat mi s-a spus la casa de bilete dar nu aude, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Nu primesc chitanta sau bilet de banii aia. Nu are rest sa imi dea, nu are cafea, iar vagonul nu are curent in prize. De prisos sa mai spun ca la coborarea din tren nu mi-a mai dat biletul pe care voiam sa mi-l decontez.

Ajung in Baia Mare in gara. Ma sui intr-un taxi. Cursa e 4,1 lei. Ii dau 10 lei soferului. “Apoi vad ca aveti 4 lei marunt”, zice soferul. Am, dar cursa e 4,1 lei. Unde mai pui polul dat bacsis, intreb. “Lasati, imi zice soferul, ca mai ramane si de la altii”. Ia cei 4 lei si-mi deschide usa.

Oricine ce mi-ar zice, de cum treci Carpatii, oamenii sunt mai altfel.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.