Sub Focus & MC I.D., Fedde Le Grand, Hernan Cattaneo, Noisia si Above & Beyond sunt noile nume confirmate pentru editia din acest an a Festivalului Peninsula. Organizatorii au anuntat si preturile abonamentelor, care pot fi achizitionate pana pe 20 iunie la un pret promotional.

Pana pe 20 iunie, biletele valabile pentru intreaga perioada a festivalului vor costa 179 de lei, urmand ca dupa aceasta data, abonamentele pentru perioada 26-29 august sa poate fi cumparate la pretul de 199 de lei. Biletele valabile pentru o singura zi costa 80 RON.

Tichetele sunt disponibile in reteaua Eventim (www.eventim.ro). Mai multe informatii despre bilete si festival vor fi postate pe site-ul oficial www.peninsula.ro. Peninsula Festival 2010 se va desfasura in perioada 26-29 august, in Targu Mures.

"Am decis ca nu e de ajuns sa infruntam criza economica si sa organizam festivalul, ci e foarte important pentru noi sa avem preturi pe care vizitatorii si le pot permite, avand in vedere ca este vorba de distractia lor favorita pe timp de vara. In plus, pentru a indulci oferta si mai mult anul acesta avem o zi in plus de concerte si distractie, si anume ziua de joi, 26 august”, spune directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo.

Program provizoriu

  • 26 august: Ska-P, Babylon Circus, Sub Focus & MC I.D.
  • 27 august: the Rasmus, Fedde Le Grand
  • 28 august: Europe, Tricky, Hernan Cattaneo, Noisia
  • 29 august: Korn, Above & Beyond

Oferta muzicala a Peninsulei 2010 se imbogateste cu doi artisti olandezi, unul argentinian si doi britanici.

Fedde Le Grand mixeaza in cele mai mari cluburi din lume si este cunoscut pentru hitul Put Your Hands Up For Detroit. Piesa va rasuna si la Peninsula Festival anul acesta, in cadrul Freedom Music Arena.

Cosmopolitul Hernan Cattaneo este un argentinian cu o poveste de succes veritabila: a reusit sa devina cunoscut pe plan mondial, desi este nascut intr-o tara care nu a avut legaturi stranse cu circuitul international al muzicii de club. Cattaneo este considerat o legenda intre iubitorii stilului tribal si progressive house.

Trio-ul Noisia vine din Olanda, fiind, potrivit specialistilor, cel putin la fel de buni ca Pendulum sau Justice. Produsul muzical al celor trei este o combinatie de agressive drum'n'bass si breakbeat-uri dezordonate. Albumul Split The Atom, primul disc lansat de olandezi, va fi prezentat si la Peninsula.

Sub Focus vine din Marea Britanie. In urma cu 13 ani a inceput sa isi mixeze propriile piese, pana ele au ajuns la urechile producatorului Andy C. Ulterior, chiar si cei de la Prodigy l-au rugat pe Sub Focus sa mixeze pentru ei. Britanicul va sosi la Peninsula alaturi de MC I.D.

Londonezii de la Above & Beyond, adica Jonathan "Jono” Grant, Tony McGuinness si Paavo Siljamäki sunt adeptii unei subcategorii de trance - uplifting trance -, iar piesele lor sunt mixate de DJ precum Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, ATB sau Paul van Dyk. Momentan sunt pe locul 4 in faimosul DJ MAG TOP 100 al cunoscutei reviste britanice de specialitate.