"Am crezut ca am vazut destule alune in Ackakocea. Ne-am inselat. Toata coasta este acoperita de o fasie lata de cateva zeci de kilometri - dealuri cu aluni care despart marea de munti. Am citit ca alunele turcesti produse in zona Marii Negre acopera 75% din productia mondiala. Cojile ramase dupa export sunt folosite la incalzire", scrie jurnalistul Stefan Candea pe blogul de calatorie theblacksea.eu.

Petrut Calinescu (fotograf) si Stefan Candea (jurnalist) sunt doi prieteni care s-au suit intr-o masina si au plecat intr-o calatorie de trei luni in jurul Marii Negre.

"Am parasit drumul principal si ne-am scufundat printre dealurile cu aluni. Satele si orasele aflate imediat in apropierea marii sunt veritabile asezari de munte, pline de ateliere de tamplarie si fierarie. Drumurile se ingusteaza, pe cele secundare abia mai incape o masina. Prin curtile oamenilor apar morminte – este un obicei ca batranii sa ceara prin testament sa fie ingropati in fata casei. Astfel casa devine de nevindut si copii nu se pot certa pe mostenire".

Citeste mai multe despre calatoria celor doi romani in jurul Marii Negre pe theblacksea.eu.