​Dupa anularea concertelor Heaven and Hell si Mastodon, alte patru formatii au fost confirmate in cadrul Sonisphere Festival. Aflata pentru a saptea oara in Romania, Anathema va concerta in Capitala pe data de 27 iunie, iar trupele Accept, Paradise Lost si Orphaned Land vor urca pe scena in prima zi de festival, informeaza organizatorii. Programata sa apara in festivalul Sonisphere de la Istanbul, formatia Orphaned Land a fost nevoita sa se retraga deoarece compania de paza nu le-a putut garanta securitatea, dupa recentele probleme aparute intre Turcia si Israel. Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival se va desfasura la Romexpo, in perioada 25-27 iunie.

Anathema 1Foto: Alexandra Voicu / HotNews.ro

Accept este o trupa germana de heavy metal, infiintata la inceputul anilor 70, cu un rol important in dezvoltarea unor genuri rock ca "speed metal" si "teutonic trash metal". Succesul trupei a venit in 1983 odata cu lansarea albumului Balls To The Wall promovat de single-ul cu acelasi titlu. Trupa s-a destramat in 1997, dupa care s-a reunit pentru scurt timp in 2005 si apoi in 2009, avandu-l pe Mark Tonillo pe postul de frontman in locul fondatorului Udo Dirkschneider.

In noua formula au inregistrat un nou album pe care l-au lansat in luna mai a acestui an. Intitulat Blood Of The Nations, albumul este prima productie discografica originala a trupei dupa 14 ani de pauza.

De-a lungul carierei, trupa a vandut peste 3 milioane de albume.

Anathema provine din Liverpool, oras care a dat rock-ului mondial multe nume intrate in istoria genului. Alaturi de nume ca Paradise Lost si My Dying Bride, Anathema a jucat un rol important in dezvoltarea sound-ului death/doom si gothic metal.

Incepand cu albumul Etheric, trupa se distanteaza de curentul death/doom, optand pentru un sound mai melodic si anuntandu-si tranzitia catre un gen nou: atmospheric rock. Cel mai nou album al trupei, We're Here Because We're Here, a fost lansat la finalul lunii mai 2010.

Anathema este o trupa care a vizitat Romania in mai multe randuri: 1994 (Bucuresti), 2007 (Sibiu), 2009 (Bucuresti), precum si unplugged la Timisoara (2004), Sibiu (2007) si Bucuresti (2008).

Paradise Lost si-a inceput cariera in 1988 la Halifax, in Anglia. Trupa de death/doom metal la origini, Paradise Lost a facut un viraj muzical catre gothic metal, fiind unii dintre pionierii genului.

Inca de la infiintare au avut o mai mare popularitate in Europa decat in tara de provenienta, in Grecia si Germania fiind priviti ca artisti de mainstream rock.

O trupa cu o componenta destul de stabila de-a lungul carierei, postul de tobosar fiind singurul traversat de mai multi instrumentisti (din martie 2009 postul este ocupat de Adrian Erlandsson).

Orphaned Land provine din Israel si a fost fondata in 1991. Grupul combina genurile progressive metal si death/doom cu influente traditionale evreiesti si arabe. Fiecare album are un concept legat de doua extreme: o intalnire intre este si vest, trecut si prezent, lumina si intuneric, Dumnezeu si Satan.

Programati sa apara in festivalul Sonisphere de la Istanbul, au fost nevoiti sa se retraga intrucat compania care se ocupa de securitatea festivalului nu le-a putut garanta protectia, dupa recentele probleme aparute intre Turcia si Israel.

Pentru cei care nu doresc sa participe la toate cele trei zile de festival, biletele se afla in vanzare dupa cum urmeaza:

biletele pentru ziua de 25 iunie (Manowar, Vollbeat, Accept, Paradise Lost, Orphaned Land) costa dupa cum urmeaza: 371 ron (VIP), 233,20 ron (Golden Circle), 127, 20 ron (Normal Circle).

pentru 26 iunie (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) a ramas in vanzare o singura categorie de bilete: 196,10 (Normal Circle).

biletele pentru 27 iunie (Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour, Anathema) pot fi achizitionate cu: 371 ron (VIP), 307,4 (Golden Circle) respectiv 196,10 (Normal Circle).

Incepand cu data de 12 iunie, prin reteaua Eventim in exclusivitate in toate magazinele Vodafone se vor gasi abonamente la pretul de 296,8 si bilete pe zi la pret special.

Tuborg Green Fest 2010 presented by Sonisphere Festival este un eveniment organizat de East European Concert si Marcel Avram, in asociere cu D&D East Entertainment.

Pentru mai multe detalii si fotografii accesati www.tuborg.pressroom.ro sau www.sonispherefestivals.com.