Phoenix, Zdob si Zdub, Kumm, Compact, Sarmalele Reci, Suie Paparude si DJ Gojira sunt artistii romani care vor concerta in cadrul festivalului Peninsula 2010, in perioada 26-29 august, informeaza organizatorii. Artistilor romani li se va alatura si cel mai titrat artist hip hop al anului trecut, Puya. Vor fi prezenti in cadrul evenimentului si artisti din Ungaria, printre acestia aflandu-se Omega, formatie care a inspirat pe cei de la Scorpions sa cante piesa White Dove.

Peninsula FestivalFoto: Captura felsziget.ro

Phoenix canta la Festivalul Peninsula sambata seara, pe 28 august, in aceeasi zi cu Europe si Omega (prima formatie din Ungaria care a avut succes in Marea Britanie si i-a inspirat pe cei de la Scorpions sa cante megahitul White Dove).

Hardcore-ul moldovenesc al celor de la Zdob si Zdub revine pe scena Peninsula dupa o absenta de un an, in ziua de duminica, 29 august, pe Scena Mare a festivalului.

Prezenti si la Peninsula 2009, pe scena din acest an a festivalului revin nume ca Suie Paparude, Sarmalele Reci si Kumm (detinatorii premiului pentru cel mai bun cantec rock la festivalul Gondola D'oro din Venetia).

Trupa Compact este una dintre formatiile cele mai longevive care vor fi prezente la Peninsula. Pe parcursul a trei decenii, formatia a adunat o discografie ce cuprinde 14 albume.

A pus muzica alaturi de nume precum Plump Djs, Stanton Warriors, a mixat in deschidere la Faithless - DJ Gojira abordeaza o plaja larga de genuri, de la breakbeat si electro pana la techno si chiar dubstep. Un set marca Gojira va putea fi auzit sambata, la Terasa.

Pe langa formatia Omega, alti artisti din Ungaria care si-au confirmat prezenta la Festivalul Peninsula sunt Pannonia Allstars Ska Orchestra, Magna cum laude, Quimby, Kiscsillag, Anima Sound System, Barabas Lorinc Eklektric, Magashegyi Underground si Irie Maffia.

Un alt nume sonor care revine pe scena Peninsulei apartine rockerilor de la Tankcsapda, care vor canta pe Scena Mare a festivalului duminica, inainte de americanii de la Korn, fiind astfel ingredientul perfect pentru a incalzi o petrecere nebuna.

Organizatorii anunta ca urmeaza ultima saptamana in care se mai pot achizitiona abonamente valabile pe intreaga durata a evenimentului, cu 10% reducere, adica la pretul de doar 179 de lei. Promotia se va incheia in data de 20 iunie.

Programul festivalului Peninsula 2010

  • Joi, 26 august: Ska-P, Babylon Circus, Sub Focus & MC I.D., Pannonia Allstars Ska Orchestra, Suie Paparude, Kumm
  • Vineri, 27 august: The Rasmus, Fedde Le Grand, Quimby, Compact, Kiscsillag
  • Sambata, 28 august: Omega, Europe, Phoenix, Tricky, Hernan Cattaneo, Noisia, Anima Sound System, Magna Cum Laude, Irie Maffia, Sarmalele Reci, Gojira
  • Duminica,  29 august: Korn, Above & Beyond, Tankcsapda, Zdob si Zdub, Puya, Magashegyi Underground

Mai multe despre Festivalul Peninsula puteti gasi aici.