Austriecii de la Parov Stelar Band revin in data de 27 august la Peninsula Festival, informeaza organizatorii. Marcus Fureder si trupa sa readuc pe Terasa ritmurile de jazz house si breakbeat la Peninsula, sub forma celei mai cunoscute productii muzicale de dans din Europa Centrala si de Est.

Peninsula FestivalFoto: Captura felsziget.ro

Che Sudaka, trupa de hip-hop, folk, reggae si punk, s-a format in Barcelona, din refugiati provenind din Columbia si Argentina, iar muzica si mesajul lor se refera la pofta de viata. Colaboratorii lui Manu Chao vor concerta la Peninsula duminica, 29 august.

Cea mai cunoscuta trupa de hip hop din Ungaria, Belga, va oferi un concert unic iubitorilor genului, in data de 29 august, pentru prima oara la Peninsula.

Formatia Grimusva aduce cunoscutele piese ¬Solitude¬ si ¬In a Glimpse¬ pe 28 august la Peninsula. Rockerii clujeni vor concerta pe Terasa, cu o zi inainte de trupa care a dedicat un imn de mare succes berii - Dan Helciug si Spitalul de Urgenta.

Programul Party Tent-ului va include anul acesta nume ca Deak Bill Gyula (regele rock-ului combinat cu blues), sau Lajko Felix (violonist din Serbia) si trupa sa. Lajko Felix si trupa sa incing atmosfera in data de 26 august, in ziua in care canta un duo imbatabil al jazz-ului din Romania: Harry Tavitian si Cserey Csaba. Tavitian a fost numit ¬cel mai important jazzman roman contemporan¬ de catre International Herald Tribune.

In ziua urmatoare, tot la Party Tent va canta artistul ungur Charlie, care are o cariera impresionanta de patru decenii. Tot aici va urca pe scena trupa nemuritoare de metal a Ungariei, Pokolgep. "Bomba¬ aceasta functioneaza de peste 30 de ani, iar la Peninsula vine alaturi de noul solist Toth Attila.

In ultima zi a festivalului, Party Tent-ul il primeste pe Nagy Fero si trupa care a devenit de mult legenda, nu doar in Ungaria: Beatrice.

Tot in aceasta zi are loc un "deliciu" muzical al genului blues. "Blues Made In Romania¬ este definitia data de Mike Godoroja & Blue Spirit recitalului lor. Producatorul radio-tv Mike Godoroja alaturi de colegii sai din Blue Spirit sunt figuri cu adevarat reprezentative pentru muzica blues din Romania. Grupul s-a format in 1997 si este alcatuit din Mike Godoroja, Ian Chepa (bass), Mac Marian Aciobanitei (chitara) respectiv Dorin Vintila (tobe).

Grupul va pasi pe scena festivalului alaturi de ¬Stapanul Tambalului¬, Marius Mihalache, cel care la varsta de 17 ani isi dovedea talentul pe scena Teatrului Scala din Milano, unde a lasat sa rasune operele unor compozitori precum Schuman, Schubert sau Mozart. Artistul de talie internationala a cantat in deschiderea concertelor Ninei Simone, Gloriei Gaynor si al lui Chick Coreo. Fuziunea blues-ului cu tambalul va rasuna la Festivalul Peninsula in cadrul spectacolului ¬Balkanic Zeppelin¬ duminica, 29 august.

Pentru a completa programul Scenei Mari de duminica, 29 august, pe langa concertele deja anuntate ale Korn, Tankcsapsa si Zdob si Zdub, va canta cea mai cunoscuta trupa de underground din Ungaria, Subscribe.

Promotia privind achizitionarea la pret redus a biletelor se desfasoara pana pe 20 iunie. Un abonament valabil pe toata perioada festivalului, cumparat pana la aceasta data, costa doar 179 de lei. Mai multe informatii pe site-ul festivalului: www.peninsula.ro .

Confirmarile de pana acum de la Peninsula 2010:

  • 26 august: Ska-P, Babylon Circus, Sub Focus & MC I.D., Pannonia Allstars Ska Orchestra, Deak Bill Blues Band, Lajko Felix and band, Duo Harry Tavitian & Cserey Csaba, Kumm
  • 27 august: The Rasmus, Fedde Le Grand, Parov Stelar Band, Quimby, Charlie, Compact, Kiscsillag, Pokolgep, Suie Paparude, Spitalul de urgenta
  • 28 august: Omega, Europe, Phoenix, Tricky, Hernan Cattaneo, Noisia, Anima Sound System, Magna Cum Laude, Irie Maffia, Sarmalele Reci, Grimus, Gojira
  • 29 august: Korn, Above & Beyond, Tankcsapda, Zdob si Zdub, Che Sudaka, Belga, Puya, Mike Godoroja & Blue Spirit feat. Marius Mihalache, Magashegyi Underground