Martina Topley-Bird va canta in deschiderea concertului pe care Massive Attack il va sustine la Zone Arena din Bucuresti pe 27 iunie, informeaza organizatorii. Martina Topley-Bird este cunoscuta ca vocea de pe primul album Tricky, intitulat Maxinquaie. Martina si Tricky si-au continuat colaborarea si pe urmatoarele albume, Nearly God, Pre-Millennium Tension si Angels with Dirty Faces.

Martina Topley-BirdFoto: Hotnews

Primul album solo al artistei britanice a aparut in 2003, cu numele de Quixotic, materialul fiind nominalizat la premiile Mercury din acel an. Cel de al doilea album, The Blue God, a aparut in mai 2008 si a fost bine primit de public si critici. Pentru promovarea materialului au fost lansate pana acum 3 single-uri: Carnies, Poison si Baby Blue.

Martina a fost invitata sa-si “imprumute” vocea pe doua piese de pe cel mai nou album Massive Attack, intitulat Heligoland: Psyche si Babel. Artista a fost chemata de asemenea sa cante live partile vocale feminine din acest turneu, loc ocupat de-a lungul timpului de voci celebre precum Elizabeth Fraser, Shara Nelson, Dot Allison sau Stephanie Dosen.

Vezi aici site-ul artistei si pagina ei de myspace.

Pentru spectacolul din Capitala, Robert “3D” Del Naja si Grantley “Daddy G” Marshall de la Massive Attack vor avea suportul unui numeros grup pentru spectacolul live - nu mai putin de 9 muzicieni li se vor alatura pe scena celor doi. Lineup-ul include doi bateristi, un percutionist, un basist, doi chitaristi si trei invitati speciali pentru partile vocale. Printre acestia se numara figura legendara si unul dintre cei mai vechi colaboratori ai trupei, cantaretul de muzica reggae Horace Andy. Horace si-a inceput cariera muzicala in anul 1967 si lansat nu mai putin de 35 de albume solo sau in colaborare cu alti artisti. A contribuit de asemenea cu parti vocale pe toate albumele Massive Attack de pana acum, iar cea mai importanta colaborare este considerata piesa Angel. Muzicienilor li se va adauga la Bucuresti si un staff de 23 persoane care va asigura suportul tehnic pentru prestatia trupelor.

Recunoscuti ca pionerii initiatori ai stilului trip-hop si ca una dintre cele mai inovatoare si mai influente trupe ale generatiei lor, Massive Attack au lansat in cei 20 de ani de cariera 5 albume de studio, 2 EP-uri, 16 single-uri, o compilatie si 2 coloane sonore, vandute in mai mult de 10 milioane de exemplare in toata lumea.

Biletele pentru concertul Massive Attack sunt disponibile online la Eventim.ro si Blt.ro, in retelele Germanos, librariile Carturesti si Humanitas, magazinele Vodafone, Orange si Sala Palatului la urmatoarele categorii de pret in functie de pozitia in arena: Gazon A - 145 lei, Gazon B - 95 lei, Tribuna (pe scaune) - 175 lei. Spectacolul de pe 27 iunie 2010 este produs de One Event.