Tudor Gheorghe revine la Sala Palatului pe 12 octombrie, de la ora 19:00, in cadrul unui reprezentatii ce va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul a doua legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc si Jean Moscopol. In cadrul spectacolului Cavalerii felinarelor tarzii, maestrul Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

Tudor GheorgheFoto: vreaubilet.ro

Maestrul va interpreta piese de dragoste din repertoriul celor doi artisti ai perioadei interbelice: Di, di, di, murgule, di, Aseara fusei la una, Din ochii care-am plans vreodata, Da mainile sa te sarut (Zavaidoc) si Te-astept diseara-n Cismigiu, Cuculeana, C-un buchet de trandafiri, Poate ca nu te mai iubesc (Moscopol), dar si anti-comuniste - ARLUS si URSS, Petru Groza minte, Farsa alegerilor, In tara in care m-am nascut (Moscopol).

Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu, iar violonistul Dan Bozgan va contribui mai ales la interpretarea pieselor lui Zavaidoc.

Evenimentul este inclus in cadrul editiei a II-a a Festivalului Artelor Bucuresti, ce se desfasoara in perioada 10-15 octombrie. Mai multe despre festival gasiti aici.

Biletele sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet - et. 2 - Unirea Shopping Center si Carrefour Feeria - Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii - Agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro.

Fiu al unui apreciat violonist si tambalagiu, Zavaidoc (pe numele sau adevarat Marin Teodorescu) a fost apreciat pentru talentul si virtuozitatea sa artistica chiar de George Enescu, alaturi de care a sustinut in timpul Primului Razboi Mondial spectacole muzicale menite sa ridice moralul soldatilor si ofiterilor romani.

Jean Moscopol a reprezentat o personalitate complexa interbelica ce s-a remarcat prin frumoase romante si muzica de "pahar”. El a lansat cantece celebre precum Vrei sa ne-ntalnim sambata seara?, preluat ulterior de Gica Petrescu. Aflat in exil din cauza nesupunerii fata de regimul comunist, Moscopol a inceput sa cante si sa promoveze melodii anti-regimul comunist si anti-Republica Populara Romana (denumirea statului roman din 1948 pana in 1965).​