Aproape 3500 de spectatori au asistat vineri, 25 iunie, la concertul sustinut la Sala Palatului de celebra trupa de electro-tango Gotan Project, informeaza organizatorii. Un flash mob tango a adus in fata intrarii de la Sala Palatului 12 cupluri formate din reprezentanti ai principalelor scoli de tango din Bucuresti, care au dansat vreme de aproape o ora, inainte de inceperea concertului, intr-o seara cu doua bisuri ce au totalizat cinci piese.

Foto:

Un loc unde poti dansa. Asta a fost Sala Palatului pentru cei 3500 de spectatori prezenti la concertul de vineri seara. "Bucuresti, un oras minunat!", au spus la final de spectacol cei trei membri ai trupei, francezul Philippe Cohen Solal (chitara electrica, bass, clape) argentinianul Eduardo Makaroff (chitara acustica si chitara electrica) si elvetianul Christoph H. Müller (bass, clape). Alaturi de ei s-au aflat pe scena Lalo Zanelli, la pian, Facundo Torres la bandoneon, Ananta Roosens la vioara si solista Claudia Pannone.

Trioul si-a purtat publicul intr-o calatorie muzicala de pe o parte pe cealalta a oceanului, de pe strazile din Argentina in cafenelele din Paris. Piesele de pe Tango 3.0, cel mai recent album Gotan Project, au combinat melancolia bandoneonului cu ceva din felul de a fi al francezilor, suprapus pasiunilor rascolitoare ale Americii Latine.

Comunitatea tango din Bucuresti s-a pregatit din timp pentru reintalnirea cu idolii lor. Un flash mob tango a adus in fata intrarii Salii Palatului 12 cupluri formate din reprezentanti aI principalelor scoli de tango din Bucuresti ("Casa de Tango", "Fabrica de Tango", "Lucian & Monica", "Tango Brujo" si "Tango Tangent"), care au dansat aproape o ora, inainte de inceperea concertului, incalzind atmosfera. Se stie ca evenimente similare au loc in mod frecvent inaintea concertelor Gotan Project din alte orase europene.

La ora 20:15, trupa a intrat pe scena invadata brusc de un rosu orbitor. Imbracati in costume sobre, monocrome, cei sapte si-au inceput recitalul cu piesa Cuesta Abajo. O infuzie de culori a scaldat scena, iar proiectiile video semnate de Prisca Lobjoy - luminile autostrazii, ingeri decazuti, balerine, imagini citadine - s-au succedat pe ecranul din fundal.

Pe Una musica brutal, la nici 20 de minute de la inceperea show-ului, prima pereche din sala s-a ridicat la dans. Recitalul a continuat cu balansul fin intre beat-uri, iar publicul a dansat printre randuri.

Spectacolul s-a incheiat cu doua bisuri, unul compus din patru piese: Mil Millones / Queremos Paz, Desilusión, Peligro, Santa María (del Buen Ayre), si apoi inca unul, cerut cu insistenta de publicul aflat in picioare, Immigrante.

Dupa terminarea concertului, trupa a plecat catre urmatoarea destinatie pe harta turneului lor, Ljubljana, in Slovenia, unde sunt asteptati sa sustina un show pe 27 iunie. Concertul din Romania a fost organizat de Events.

Setlist

Cuesta abajo

Epoca

Divan

Tango Square

Rayuela

Una musica brutal

Tu misterio

De mombre a hombre

Toda mi vida

Mi confesion

La gloria

Diferente

La musica de siempre

El mensajero

Panamericana-Triptico-Panamericana

Mil millones / Queremos Paz (bis 1)

Desilusion

Peligro

Santa Maria (del Buen Ayre)

Inmigrante​ (bis 2)