"Tirajul total ar ziarelor armene nu depaseste 30 de mii. Evident, presa nu e o afacere. Asta inseamna si ca tanjeste dupa profesionalism", scrie jurnalistul Stefan Candea pe blogul de calatorie theblacksea.eu.

prin ArmeniaFoto: Petrut Calinescu

"Edik Bagdasarian este editorul sef al Hetq si presedintele asociatiei jurnalistilor de investigatie. Edik scrie de mai multi ani articole critice si de investigatie si imi spune ca primeste constant amenintari pentru ca guvernul si parlamentul sunt in stransa legatura cu grupari de crima organizata. In urma cu un an jumatate a fost atacat in strada si batut pana si-a pierdut cunostinta. Politia a mimat investigatia in cazul sau.

Edik afirma ca presa TV este in totalitate controlata de guvern, chiar daca in unele cazuri in fata apar oameni de afaceri. Proprietatea firmelor in general si proprietatea media in particular sunt greu de investigat – nu se pot obtine usor date legate de companii.

Bataile, inchisoarea si chiar asasinatele indreptate impotriva jurnalistilor in Armenia au potolit setea de materiale critice si de investigatie. Lui Mark Grigorian, un ziarist care pregatea un material despre atacul armat asupra Parlamentului din 1999, i-a explodat la picioare o grenada chiar inainte de publicare. A ales sa paraseasca tara".

Citeste tot articolul aici.

Petrut Calinescu (fotograf) si Stefan Candea (jurnalist) sunt doi prieteni care s-au suit intr-o masina, dornici sa sfideze sabloanele prin care sunt analizate popoarele din jurul Marii Negre si hotarati sa profite de frumusetile unei regiuni prea putin explorate "fotografic". Mai multe despre aventurile celor doi gasiti pe blogul de calatorie theblacksea.eu.