"Micuta orchestra" Pink Martini a sustinut sambata, 17 iulie, in cadrul Ciuc Summer Fest, primul sau spectacol in aer liber in Bucuresti, un concert pe ritmuri de world music, lounge si fusion jazz. Liderul trupei, Thomas Lauderdale, si-a impresionat fanii prin fraze in limba romana si prin dansul sau din timpul piesei Tuca Tuca. Nu a lipsit nici laudele, pianistul povestind ca Festivalul Trandafirilor din Portland (locul unde a fost infiintata trupa) a fost castigat anul acesta de o romanca.

Foto:

Cea de-a doua zi a festivalului Ciuc Summer Fest a fost deschisa de concertul Brum Conspiracy, urmat de show-urile celor de la Les Elephants Bizarres si Kumm in Jagermeister Arena.

Urma a concertat si ea pe scena principala, Ciuc Premium. Derek Rieth, percutionistul de la Pink Martini, nu a mai avut rabdare si s-a urcat pe scena in timpul concertului Urma, la invitatia solistului Mani Gutau de a se alatura trupei pentru o piesa.

Pink Martini si-a inceput show-ul in jurul orei 21:30, in aplauzele celor aproximativ 8000 de fani, care au putut asculta piese celebre, ca Let’s Never Stop Falling In Love, Anna, Lilly, Hey Eugene, dar mai ales Sympathique ("este prima melodie scrisa de noi. Refrenul spune: "Nu vreau sa muncesc, nu vreau sa mananc, vreau doar sa uit, iar apoi fumez"," a fost introducerea in limba romana facuta de Thomas Lauderdale, pianist si lider al trupei).

Au urmat cantece in diverse limbi: Bukra Wba’do (piese ce s-ar traduce prin "tomorrow and the day after"), Cante e dance (in portugheza), Uskudar (in limba turca, "a song about a handkerchief and a love affair"), U Plavu Zoru ("blue dawn" in limba croata), Una Notte A Napoli, Dosvedanya mio bambino ("about a Russian-Italian man who can't decide"), sau Ninna Nanna ("about a sailor asleep in his boat and the mermaid who loves him").

"Vreau sa va spun ca in Portland exista un festival al trandafirilor. In fiecare an se alege o regina. Anul acesta, tanara care a fost aleasa regina se numeste: Victoria Dinu. Ea este din Romania. Aceasta a devenit un ambasador minunat al Romaniei in Portland", a spus Thomas in limba romana, spre mandria fanilor bucuresteni, inainte ca China Forbes sa prezinte Over The Valley, "a song inspired by a familly in our state of Oregon, where we live".

Pe Splendor In The Grass, mainile pianistului aveau sa sara de-a lungul claviaturii "ca niste greieri in iarba", dupa cum remarca o spectatoare, pentru ca la jumatatea piesei Tuca Tuca, Thomas sa se ridice de pe scaun si sa danseze in fata solistei Forbes.

Tropaitul fanilor, care cereau revenirea trupei pe scena, pentru bis, nu s-a lasat asteptat. Cateva minute mai tarziu, pe piesa Brasil, fanii ascultau versuri despre "an amber moon", iar un "pink-martinist" intrat in transa isi purta iubita pe umeri, in pasi de dans, prin multime.

Concertul a fost urmat de o sesiune de autografe ce s-a prelungit mult dupa miezul noptii, cea de a doua zi de Ciuc Summer Fest incheindu-se cu un party Silent Disco (invitatul special al serii a fost DJ-ul Talvin Singh).

Ciuc Summer Fest continua duminica, 18 iulie, cu nume ca Vita de Vie, E.M.I.L., The MOOoD si The Mono Jacks, cap de afis fiind Gary Moore.

Biletele pentru ultima zi a festivalului mai pot fi achizitionate de la casa de bilete de la intrarea in Zone Arena, la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena.​