Considerat unul dintre cei mai rapizi instrumentisti si unul dintre cei mai cautati instructori de chitara din lume, fost membru in formatiile Mr. Big si Racer X, Paul Gilbert va concerta in Romania pe 3 decembrie (in Oldies Pub din Sibiu) si pe 4 decembrie (in The Silver Church din Bucuresti). Alaturi de Joe Satriani si John Petrucci, Paul Gilbert a sustinut in 2007 celebrul turneu G3.

Paul GilbertFoto: Artmania

Paul Gilbert aparea in 1982 pentru prima data in revista "Guitar Player", intr-un tricou de marinar, cu parul lung si ondulat, tinand in maini o chitara Flying V (productie proprie), declarand ca stilul sau muzical este heavy metalul.

La 18 ani s-a mutat la Holywood in California, a castigat concursul "Guitar Wars" in Los Angeles, a absolvit G.I.T. (The Guitar Institute of Technology) si a inceput sa lucreze acolo, fiind cel mai tanar profesor.

La 19 ani a infiintat celebra trupa shred metal Racer X si a inregistrat primul album. Racer X avea sa devina curand cea mai apreciata trupa pe scena de club in L.A. Mai departe, trupa a continuat sa inregistreze muzica melodioasa, dar cu atitudine metal, cum ar fi clasica piesa instrumentala Scarified.

La 21 de ani, Billy Sheebhan (Talas, Dadid Lee Roth), unul dintre idolii lui Paul Gilbert, l-a invitat intr-o noua formatie. Asa a aparut Mr. Big. Impreuna cu vocalistul Eric Martin si tobarul Pat Torpey, Mr. Big a pornit la drum pentru patru albume clasice, combinand elemente din rock, soul, metal, pop si shred. In perioada Mr. Big, Paul Gilbert s-a bucurat de succesul hitului To Be With You si de concerte sold-out in toata lumea.

La 30 de ani, Paul Gilbert paraseste Mr. Big in schimbul carierei solo, din dorinta de a detine controlul absolut asupra directiei sale muzicale. De atunci a inregistrat peste 20 de albume energice dedicate chitarei si muzicii rock: cateodata cu voce, alteori fara sau alaturi de Racer X, fie cu unchiul sau Jimi Kidd, alaturi de chitaristul Freddie Nelson si, chiar de curand, cu reunita trupa Mr. Big.

Gilbert a devenit unul dintre cei mai cautati instructori de chitara din lume, fiind foarte popular pe Youtube. Articolele sale din reviste si DVD-ul cu lectii de chitara au devenit enciclopedii Shred pentru noile generatii de chitaristi. Fraze imprumutate din lectiile "Intense Rock" sunt regasite la orice interpret rapid de metal din zilele noastre.

Paul foloseste de mult timp chitarele Ibanez si a lucrat pentru designul a peste 15 modele marca “PGM” (Paul Gilbert Model).

Paul Gilbert, Joe Satriani si John Petrucci au cantat pe aceeasi scena in turneul nord-american "G3" din 2007. Impresionat de entuziasmul publicului pentru muzica sa, Paul Gilbert a decis sa concerteze si mai mult in turnee mondiale. De atunci si pana astazi, Paul Gilbert a sustinut peste 125 de spectacole in Europa, Japonia si America.

Fuzz Universe, cel mai recent album al lui Paul Gilbert, contine 12 piese la chitara incadrate in rock, blues, clasica, pop si jazz, toate cu o intensitate ce satisface total fanii shred, amatori de solouri rapide la chitara.

Discul va fi prezentat in turneul european sustinut de Paul Gilbert in noiembrie si decembrie 2010. Jeff Bowders si Craig Martini, tobarul si basistul folosit pentru realizarea albumului, vor calatori alaturi de Gilbert.

Surpriza turneului 2010 este chitaristul si vocalul Tony Spinner, in calitate de invitat special. Tony a cantat ca chitarist si vocalist pentru legendara trupa TOTO in turnee mondiale si l-a insotit pe Paul in Japonia in turneul din anii ’90.

Paul Gilbert va concerta si in Romania

  • pe 3 decembrie, in Oldies Pub din Sibiu
  • pe 4 decembrie, in The Silver Church din Bucuresti (de la ora 20:00)

In cadrul celor doua spectacole, vor fi prezentate noile piese in premiera, dar si compozitii Racer X, Mr. Big, piese din discografia solo si alte surprize. Printre cantecele prezentate s-ar putea afla si Plastic Dracula, melodie de pe discul Fuzz Universe.

Preturi bilete

  • 50 lei pana in 30 septembrie
  • 70 lei in luna noiembrie
  • 90 de lei in perioada 1-4 decembrie.

Tichetele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, Germanos, Carturesti, Humanitas, Domo, Orange, Vodafone si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro.

47 de bilete VIP cu loc la masa au fost puse in vanzare pentru concertul de la Silver Church. Pentru concertul din Sibiu detaliile vor fi comunicate in curand. Evenimentul este organizat de ARTmania.

Paul Gilbert poate fi profesorul tau de chitara. Pentru mai multe detalii, consultati www.paulgilbert.com. Pachetul contine o lectie de 90 de minute cu artistul si multe alte surprize.

Vezi aici pagina de myspace a artistului.