​O companie din Marea Britanie anunta ca lanseaza in 2011 o rochie care va functiona pe post de telefon mobil care sa elimine dezavantajul faptului ca multe rochii au buzunare mici sau n-au deloc, facand incomoda purtarea unui telefon mobil. Compania CuteCircuit lanseaza rochia la care cartela SIM trebuie introdusa sub eticheta, iar pentru efectuarea unei convorbiri trebuie dusa mana la ureche.

Rochia - telefon mobil recunoaste gesturileFoto: CuteCircuit

Compania spune ca rochia M-Dress (Mobile Phone Dress) este din matase ce ii va permite purtatoarei sa initieze si sa primeasca telefoane prin functia de recunoastere a gesturilor. Compania spune ca pentru femei este incomoda purtarea unui telefon mobil din cauza ca multe rochii fie au buzunare mici, fie nu au deloc, astfel ca aceasta rochie speciala da ocazia celei care o poarta sa introduca SIM-ul intr-un mic compartiment pozitionat sub eticheta.

Rochia M-Dress suna pur si simplu cand exista un apel telefonic, iar cea care o poarta poate suna un numar pre-stabilit de contacte. Pentru a raspunde la un apel femeia trebuie sa duca mana la ureche, iar pentru a opri convorbirea, trebuie sa lase mana jos.

Nu s-au comunicat detalii legate de pret.