Revista Forbes a publicat joi o lista de previziuni asupra lumii noastre pana in 2020, anticipand evenimente economice, sociale si politice de amploare, precum lansarea autoturismelor zburatoare, incidente intre Iran si Israel sau legalizarea si promovarea casatoriilor gay in China. In domeniul medical, cercetarea va depasi noi bariere, sustine Forbes: un robot-chirurg va inlatura de unul singur cancerul din organism, iar barbatii vor deveni biologic inutili, odata cu realizarea spermei sintetice. Pe de alta parte, in 2012, o noua forma de tuberculoza va face ravagii in SUA si America Latina, ceea ce va duce la inchiderea frontierei intre SUA si Mexic, anticipeaza Forbes.

Totul pentru cercetare Foto: Reuters

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

2012: Super-Tuberculoza

O noua forma de tuberculoza, contagioasa si rezistenta la medicamente, infecteaza copii din Mexico City, de unde se raspandeste rapid catre statul american Texas, Guatemala, Brazilia. SUA inchide granitele catre Mexic.

2013: Plati din asigurari pentru secventiere de ADN

Crucea Albastra / Blue Shield devine prima companie de asigurari care ramburseaza bani pentru secventiere de ADN.

2014: Cea mai mare companie farmaceutica face “implozie”

Pfizer se fragmenteaza in cinci companii mai mici.

2015: Ia-ti pastila pentru creier

Novartis vinde primul medicament pentru tratamentul sindromului de fragilitate a cromozomului X – o boala neurodegenerativa de cauza genetica ce afecteaza aproximativ 1 din 3.600 de barbati si 1 din 5.000 de femei, caracterizata prin tulburari motorii si mentale, autism, fata prelunga, pavilioane auriculare marite si patologie de tesut conjunctiv (potrivit Fragilex.com).

2016: Barbatii devin biologic inutili

Doua australience concep primul copil fara tata biologic prin inseminare cu sperma artificiala creata pe baza de celule stem feminine.

2018: Prea gras pentru a supravietui

Speranta de viata in randul populatiei SUA scade pentru prima data in 100 de ani. Specialistii considera ca rata obezitatii, ajunsa la 55%, este responsabila pentru situatie.

2020: Va prezentam robotelul Dr. HAL

Food and Drug Administration (FDA) aproba functionarea unor roboti-chirurg autonomi capabili sa inlature celulele canceroase din organismul uman. In anumite conditii, rata de succes atinge chiar si 20%.

Vezi aici si previziunile urmatorului deceniu in domeniile: Tehnologie, Politica, Finante si Economie, Societate si Mediu, Energie.