Desi fusese anuntat pentru ora 20:30, concertul Guns N' Roses din Capitala a inceput abia la 22:15, spre nemultumirea romanilor, care au huiduit de mai multe ori pana la aparitia lui Axl Rose pe scena. Printre surprizele spectacolului de marti, 21 septembrie, s-au numarat interpretarea piesei Don't Cry (cantecul nu fusese inclus in setlistul ultimelor concerte), dar mai ales prezenta lui Miron Cozma la eveniment, cu toate ca fostul lider al minerilor are interdictia de a intra in Bucuresti pana in 2012.

Guns N'Roses la BucurestiFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

In deschiderea concertului Guns N' Roses a cantat trupa canadiana Danko Jones. Spectacolul a inceput putin dupa ora 20:30, desi trupa ar fi trebuit sa urce pe scena la 19:00.

Desi este cunoscut obiceiul lui Axl Rose de a intarzia inceputul concertelor Guns N' Roses, fanii romani au inceput sa huiduie si sa fluiere pe parcursul pauzei de aproape doua ore ce a urmat recitalului Danko Jones. Manifestarile de nemultumire au incetat abia atunci cand GNR a urcat pe scena.

Cu ocazia concertului din Bucuresti, Axl Rose a interpretat alaturi de colegii sai 27 de piese, patru dintre acestea fiind preluari: Live And Let Die (Paul McCartney), Another Brick In The Wall (Pink Floyd), Knockin' On Heaven's Door (Bob Dylan) si Whole Lotta Rosie (AC/DC).

Au fost foarte bine primite de public piesele Sweet Child O' Mine si November Rain, dar mai ales melodia Don't Cry, cantata mai ales de spectatori (Axl a intervenit abia la jumatatea piesei).

Pe parcursul serii, Axl a schimbat mai multe accesorii vestimentare, a confundat Transylvania cu Bucurestiul ("welcome to the jungle, Transylvania!") si si-a pus un steag romanesc in jurul gatului, spre finalul serii.

Printre cei prezenti la Romexpo s-a aflat si Miron Cozma. Desi are interdictie de a intra in Capitala pana in 2012, fostul lider al minerilor din Valea Jiului a primit o derogare si a avut permisiunea de a fi in Bucuresti pe 20 si 21 septembrie pentru a-si duce sotia la medic, scrie kamikazeonline.ro.

Permisiunea lui Miron Cozma de a intra in Capitala a expirat la miezul noptii (00:00), in conditiile in care concertul Guns N' Roses s-a terminat la ora 00:40.

Nu este prima oara cand GNR are probleme cu fanii. In urma cu trei saptamani, formatia Guns N' Roses a parasit scena de la arena O2 din Dublin (Irlanda), dupa ce un spectator a aruncat cu o sticla in Axl Rose. Artistul a intrerupt concertul in huiduielile publicului. Cu doar cateva zile inaintea incidentului din Dublin, Axl a refuzat sa paraseasca scena festivalului Reading (UK), iar la sfarsitul concertului de la Leeds a adresat injurii la adresa organizatorilor, care intrerupsesera curentul (tot din cauza intarzierii solistului GNR).

Sebastian Bach, fostul solist al grupului Skid Row si prieten cu Axl Rose, a explicat luna trecuta, in cadrul unei emisiuni radio, motivele pentru care solistul Guns N' Roses ii lasa pe fani sa astepte: are nevoie de timp pentru a-si incalzi vocea.

"Toti au teorii legate de faptul ca el se comporta in felul asta. De fapt nu e mare mister aici. Mi-a spus ca sursa pentru toata aceasta nebunie este vocea. Este de datoria lui sa cante asa si uneori ii vine greu sa atinga acele sunete", a explicat la momentul respectiv Sebastian Bach.

"Nu este usor sa canti la acele tonalitati. Face tot ce poate, iar uneori ii trebuie chiar si 45 de minute ca sa-si incalzeasca vocea si sa cante Sweet Child O' Mine."