Dupa ce in 2009 a sustinut un concert sold out la Sala Palatului, formatia belgiana Vaya Con Dios va canta din nou in Romania in aceasta toamna, pe data de 11 noiembrie, la Frattelli Studios din Bucuresti, scrie eventim.ro. Concertul va incepe la ora 23:00.

Vaya Con DiosFoto: vayacondios.be

Biletele pentru concertul de la Fratelli Studios costa 200 de lei.

Formatia a mai concertat in Romania la Festivalul Cerbul de Aur (1996), la Festivalul Callatis (2006) si la Sala Palatului din Bucuresti (2009).

La primul concert al celebrei trupei belgiene la Bucuresti au asistat (pe 13 octombrie) peste 4000 de spectatori, evenimentul fiind declarat sold out. Vocalista Dani Klein a fost acompaniata de sase muzicieni pe scena Salii Palatului: Salvatore La Rocca, William Lecomte, Thierry Van Durme, Hans van Oosterhout, Red Gjeci si Tim De Jonghe.

Vaya Con Dios este cea mai cunoscuta trupa belgiana. In 2008, Belgia a emis chiar o serie de timbre postale Vaya Con Dios, cu imaginea solistei Dani Klein. Printre cele mai apreciate piese ale formatiei se numara What’s A Woman, Puerto Rico, Neh Na Na Na, Don't Cry For Louie, Heading For A Fall, Just A Friend Of Mine, Don't Break My Heart.

Povestea Vaya Con Dios a inceput in Belgia, acum mai bine de douazeci de ani. In anii '80, Dani Klein (solista trupei indie Arbeid Adelt), chitaristul Willy Lambregt si contrabasistul Dirk Schoufs au hotarat sa puna bazele unei noi trupe. Cei trei impartaseau aceleasi gusturi muzicale: jazzul, opera si muzica gypsy - genuri nu foarte apreciate in acea vreme la Bruxelles.

Noua trupa a fost botezata Vaya Con Dios ("Du-te cu Dumnezeu"), un nume provenit din limba spaniola, preluat dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami. Inca de la inceput, ei au amestecat rockul cu ritmurile latine, blues-ul, flamenco-ul si sansonetele.

Lansat in 1990, discul Night Owls a adus succesul trupei si vanzari de milioane de albume. Sub presiunea celebritatii insa, trupa a inceput sa se destrame. Willy Lambregt a parasit trupa; Dirk Schoufs, partenerul lui Dani de scena si de viata, a plecat de asemenea din Vaya Con Dios si a murit la scurt timp dupa.

Devastata, Dani a lansat un material solo tulburator, intitulat Time Flies, urmat de un alt album la fel de melancolic, Roots & Wings.

Dupa o perioada in care a studiat psihanaliza, psihologia si literatura, inscriindu-se chiar si la universitate, Dani Klein s-a reintors la muzica. In 1999 a lansat Purple Prose, urmat de The Promise (2004), care continea hiturile Je l’aime, Je l’aime si Don’t Deny.

In 2006 a fost lansat cel mai important album al trupei, The Ultimate Collection. Discul recompunea istoria trupei belgiene.

Discografie Vaya Con Dios: Vaya Con Dios (1988), Night Owls (1990), Time Flies (1992), Roots & Roots (1995), The Best Of (1996), What's A Woman: The Blue Sides Of Vaya Con Dios (1998), The Promise (2004), The Ultimate Collection (2006).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.