Considerati pioneri ai trip-hop-ului, britanicii de la Morcheeba au concertat marti, 5 octombrie, la Sala Palatului. Cu ocazia celui de-al patrulea spectacol sustinut in Romania, trupa a fost prezenta in formula care i-a adus succesul international, alaturi de solista Skye Edwards.

Foto:

In fata a aproximativ 4000 de fani (conform Mediafax), Morcheeba a prezentat un spectacol de doua ore, din care nu au lipsit piese ca The Sea, Part Of The Process, Rome Wasn't Built In A Day si Be Yourself.

Morcheeba a mai cantat in Romania la B'ESTFEST 2007 (B'Estival), Peninsula Festival 2008 si in Clubul Fratelli din Bucuresti (2009).

In aceasta perioada, Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (instrumente) si Skye Edwards (voce) se afla in turneul de promovare in Europa a albumului cu numarul sapte din cariera trupei, Blood Like Lemonade, dupa mai multe reprezentatii in Statele Unite ale Americii. Albumul a fost lansat pe 7 iunie, in Marea Britanie.

Celebrand revenirea in trupa a vocii lor preferate (Skye Edwards s-a desprins de Morcheeba in 2003 si s-a concentrat pe o cariera solo; a revenit in 2010), Ross si Paul Godfrey se intorc la stilul primelor lor albume cu Blood Like Lemonade.

Despre Morcheeba

Morcheeba (mor = mijlocul drumului, cheeba = marijuana) a debutat pe scena britanica la mijlocul anilor '90 si a vandut pana in prezent sase milioane de discuri in intreaga lume. Initial, trupa a plecat la drum intr-o formula de trio, din care faceau parte Dj-ul Paul Gofrey, fratele sau, instrumentalistul Ross Godfrey, si vocalista Skye Edwards, pe care cei doi au intalnit-o la o petrecere.

Albumul de debut, Who Can You Trust, a fost lansat in 1996. Doi ani mai tarziu, a urmat Big Calm, cu un sound diferit, un melanj de soul, hip-hop, country si muzica electronica. Dupa Fragments Of Freedom (2000) si Charango (2002), Morcheeba a lansat un material care a inclus cele mai bune hituri ale trupei, Parts Of The Process (The Very Best Of Morcheeba), in 2003.

Dupa cinci albume, Skye Edwards si fratii Godfrey au luat-o pe drumuri separate. Skye Edwards s-a concentrat pe o cariera solo si a lansat pe piata doua albume: Mind How You Go (2006) si Keeping Secrets (2009).

In 2005, Morcheeba a inregistrat The Antidote cu ajutorul lui Daisy Martey (fosta membra a trupei Noonday Underground), care a inlocuit-o pe Skye Edwards. In acelasi an, Daisy Martey a fost indepartata din trupa si au fost lansate inca doua materiale, compilatiile The Platinum Collection si Get Mashed (by Kool DJ Klear).

In 2009 a vazut lumina zilei cel de-al saselea album de studio din istoria trupei, Dive Deep, inregistrat cu contributia mai multor solisti, printre care Judie Tzuke, Thomas Dybdahl, Cool Calm Pete si Manda. Locul lui Daisy Martey a fost luat de o alta solista - Jody Sternberg – pentru aparitiile live, dar in turneul intreprins anul trecut pentru promovarea albumului Dive Deep, fratii Godfrey au adus-o in lumina reflectoarelor pe cantareata franceza Manda.

Anul acesta, membrii trupei Morcheeba s-au reunit cu vocalista Skye, si au marcat acest lucru prin finalizarea celui de-al saptelea album al carierei lor, Blood Like Lemonade.