Cu peste 30 de materiale discografice lansate pana in prezent, trupa de gothic-electro/darkwave Clan Of Xymox canta joi, 7 octombrie, in clubul Control din Bucuresti, informeaza organizatorii. Evenimentul incepe la ora 21:00, iar biletul de intrare costa 35 de lei.

Clan Of XymoxFoto: myspace.com/clanofxymox

Clan Of Xymox (cunoscuta si sub numele de Xymox/ COX) este o trupa de gothic-electro/ darkwave ce s-a format in 1982 in Amsterdam, Olanda. Sansa intalnirii pur intamplatoare cu Brendan Perry si Lisa Gerard (Dead Can Dance) intr-un restaurant a dus la invitatia de a-i insoti si sustine in turneul acestora din Marea Britanie. Ulterior au semnat contract cu binecunoscuta casa de discuri 4AD (cu care au lucrat Dead Can Dance si Pixies).

Ulterior, formatia COX a avut onoarea de a fi invitata de John Peel la celebrele Peel Sessions de la BBC, pentru a inregistra hitul “7th Time”, inclus pe albumul de debut intitulat “Clan of Xymox”, din 1985.

Stilul trupei este intr-o continua schimbare, dar pastreaza sunetul distinctiv, sofisticat, ce i-a consacrat: beat-uri electro hipnotizante, secvente trepidante si voce visatoare, melancolica, devenite deja un trade-mark.

In prezent Xymox ii are in componenta sa pe Ronnie Moorings (voce, chitara), care este de altfel si singurul membru ramas constant, Mojca Zugna (bas), Mario Usai (chitara) si Ivonne de Ray (clape).

Clan Of Xymox a fost cap de afis pentru festivaluri precum Wave Gothik Treffen (Leipzig, Germania), M’era Luna (Hildesheim, Germania), Convergence (sold-out, New Orleans, SUA) unde a cantat in fata a peste 30.000 persoane.

COX este considerata o trupa - cult pentru scena goth din intreaga lume prin piese precum “Jasmine & Rose”, “Crucified”, “Louise”, “Into Extremes”, “Be My Friend” si recentul single “Emily” (2009).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.