Considerata una dintre cele mai bune cantarete britanice de soul, Gabrielle va concerta in clubul Fratelli Studios din Capitala pe 28 octombrie, de la ora 23:00, informeaza Events. Artista a intrat in Cartea Recordurilor pentru cea mai inalta pozitie ocupata de o melodie de debut.

GabrielleFoto: Events

Gabrielle va urca pe scena alaturi de o formula compusa din sapte muzicieni: Robert Kirton (tobe), Lewis Allen (Chitara), Benjamin Jones (chitara), Joel Grant (bas), Emlyn Maillard (clape), Samantha White si Pheobe Edwards (acompaniament voce).

In spatele scenei, in cabina, artista va avea la dispozitie sampanie, miere si lamai pentru limonada si fructe proaspete. Sustinatoare a stilului de viata naturist, cantareata londoneza a mai solicitat si ceai alb fierbinte, pe care il va avea alaturi de ea pe scena, in timpul show-ului.

"Recitalul meu e despre dragoste”, spune Gabrielle despre concertul din Romania. "Cant despre iubiri pierdute, dureroase, pasionale, despre bucurie si speranta. Majoritatea pieselor se acordeaza pe experientele traite de fiecare din noi. Nu vor lipsi si cateva secvente de improvizatie”.

"Cred ca frumusetea este sclipire... Atitudinea, naturaletea si increderea in sine sunt cele mai importante atuuri”, spune Gabrielle atunci cand e intrebata ce a mentinut-o constant in atentia iubitorilor de muzica din intreaga lume.

Printre melodiile care au facut-o cunoscuta se afla Dreams, Out Of Reach (piesa prezenta si pe coloana sonora a peliculei Bridget Jones), Rise, Give Me A Little More Time.

Despre single-ul Dreams, care a propulsat-o in atentia fanilor din intreaga lume si care i-a adus un loc in Cartea Recordurilor pentru cea mai inalta pozitie ocupata de o melodie de debut, Gabrielle spune ca a fost creat avand ca inspiratie viata ei personala.

"Facand muzica autobiografica simt ca ii las pe cei ce ma asculta sa inteleaga cine sunt si prin ce trec. Stiu ca multi nu agreaza acest gen de expunere, dar este felul in care m-am exprimat mereu, prin muzica”, declara artista londoneza intr-un interviu.

"Nu incerc sa par exhibitionista, este doar felul meu de a fi. E natural, cum mi se intampla ceva, cum imi vine sa scriu despre asta”.

Vezi aici pagina de myspace a artistei.

Concertul Gabrielle este inclus in seria evenimentelor Finlandia Pure Senses Sound, alaturi de spectacolele Vaya Con Dios (11 noiembrie) si Fiona (2 decembrie).

Biletele pentru concertul Gabrielle din Romania pot fi achizitionate, in limita capacitatii localului (1000 de locuri), la pretul de 200 lei pe concert sau 500 lei in varianta de abonament la toate cele trei evenimente. Biletele sunt disponibile online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua nationala Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange si librariile Humanitas). Biletul nu asigura loc la masa, iar pentru rezervari doritii sunt rugati sa contacteze office[at]fratelli.ro.

Biografie Gabrielle

Cariera artistei Gabrielle a debutat spectaculos in 1993 cand a batut recordurile cu cea mai rapida ascensiune in topuri a single-ului Dreams (a urcat direct pe locul 2, dupa care a trecut foarte rapid pe locul 1). La acea vreme, interpreta de 23 de ani din Londra intruchipa prototipul "outsider-ului”: avea o voce atipica pentru un solist R&B si era foarte sensibila din cauza unei rani din copilarie care o lasase cu un defect fizic, o pleoapa cazuta.

"Erau o groaza de alte fete cu voci mai bune si mult mai slabe ca mine si credeam ca nu am nici o sansa”, spune Gabrielle amintindu-si de perioadele de inceput.

In cazul ei, transformarea dezavantajelor in puncte forte a fost o strategie de succes. Un petic de piele pe ochi a transformat-o intr-un fashion-icon, iar vocea ei atat de altfel, unica, diferita a dus-o in scurt timp la statutul de cea mai de succes interpreta britanica de soul. Artisti celebri, precum Daft Punk sau Talvin Singh i-au remixat piesele.

In ciuda pauzelor dintre albume, Gabrielle se intoarce cu si mai mult succes. Intr-o industrie unde longevitatea e din ce in ce mai rara, hiturile sale - Give Me A Little More Time, If You Ever, When A Woman, Out Of Reach - au razbit in fruntea topurilor.

Printre premiile adunate de-a lungul carierei se afla: Brit Awards la categoria Best Newcomer, Best Singer, premiul Ivor Novello pentru cea mai buna colectie de cantece, trofeele Music of Black Origin pentru Best Single si Best 2008 Album.

Au trecut 17 ani de la Dreams, o perioada in care Gabrielle si-a mentinut titlul de regina a soul-ului, in ciuda multimii de pretendenti la aceasta pozitie. Artista isi va lansa in aceasta perioada cel de-a saselea album. (Sursa: Events)​