Prezent la Teatrul Odeon din Bucuresti, cu ocazia primei zile a festivalului Nopti Albe de Acordeon, artistul italian Tiziano Chiapelli a adus un omagiu infirmierei Maricica Hahaianu. Romanca de 32 de ani a murit saptamana trecuta, dupa ce a fost batuta in metroul din Roma de catre un tanar italian care i-ar fi cerut "sa se intoarca la ea acasa".

acordeonistul Tiziano ChiapelliFoto: Hotnews

Anuntat de organizatori ca "a doua marca artistica pentru orasul Modena dupa Luciano Pavarotti", Tiziano Chiapelli a fost cap de afis al primei seri din cadrul festivalului Nopti Albe de Acordeon 2010. Festivalul se desfasoara la Teatrul Odeon din Capitala, in perioada 22-24 octombrie.

Artistul italian a sustinut un recital de 40 de minute, in care a prezentat un program-omagiu inspirat din opera lui Astor Piazzolla, una dintre piese fiind dedicata asistentei Maricica Hahaianu.

"As vrea sa dedic ultima piesa publicului, dumneavoastra tuturor, lui Emy Dragoi si as vrea sa aduc un omagiu in memoria victimei incidentului nefericit de la Roma: Maricica", a spus acordeonistul de jazz.

In varsta de 32 de ani, romanca Maricica Hahaianu a murit saptamana trecuta, dupa ce a fost batuta in metroul din Roma de catre un tanar italian care i-ar fi cerut "sa se intoarca la ea acasa". Alessio Burtone, agresorul Maricicai, a fost aplaudat de 200 de italieni in momentul arestarii.